×

Ook verpakkingsoplossingen voor foodindustrie op Empack

Woensdag 19 februari 2020
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Jaarbeurs Utrecht vormt op dinsdag 31 maart, woensdag 1 en donderdag 2 april het decor voor Empack, de vakbeurs waar het draait om verpakkingstechnologie. Empack Nederland is als verpakkingsvakbeurs uitgegroeid tot de grootste van de Benelux en presenteert de totale verpakkingsketen op het gebied van materiaal, technologie, machines en verpakkingen onder één dak. Ook binnen de food- en vleesverwerkende industrie zijn packaging en processing erg belangrijk. Onder de 320 exposanten op deze 18e editie bevinden zich meerdere bedrijven die ook oplossingen op dit vlak bieden.
 
Net als veel bedrijven heeft ook Easyfairs, de organisatie achter Empack, duurzaamheid hoog in het vaandel staan. “Afval zien we als materiaal op zoek naar een nieuwe bestemming. In samenwerking met Renewi recyclen we materialen dan ook zoveel mogelijk tot nieuwe eindproducten”, vertelt Marketing Event Manager, Michelle van Helvoirt. “Door continu ‘Towards Zero Waste’ (missie van de toekomst) als doel voor ogen te houden denken we veel bewuster na over onze aanpak en inkoop. De stip aan de horizon is gezet, maar we gaan stap voor stap, te beginnen bij Empack 2020.” Van Helvoirt roept bezoekers op: “Pluk ook de vruchten van uw bedrijfsafval en ontdek hoe afval tot grondstof geconverteerd wordt.”
 
Topsprekers en experts
Het kennis- en conferentieprogramma van Empack draait om actuele topics zoals voedselverspilling, de compensatie en reductie van CO2, het gebruik van hernieuwbare materialen en de kracht van kunststof. In samenwerking met toonaangevende partners, zoals ABN AMRO, Brightlands Campus Chemelot, KIDV, NRK, EVMI en NVC, is een hoogwaardig programma ontwikkeld. Ieder afzonderlijk thema wordt in het programma uitgebreid uitgelicht.

Voedselveiligheid
Voedselveiligheid is en blijft een zeer belangrijk onderwerp van gesprek. Daar laat onder andere KIDV haar licht op schijnen. Verpakking(en) voor voeding maken is geen kleinigheid te noemen. De hygiëne en voedselveiligheid moeten optimaal zijn om de gezondheid van mensen te garanderen. Logisch dus dat er strenge regels zijn voor de food verpakking en de omgeving waarin deze geproduceerd wordt. Welke nieuwe uitdagingen op het gebied van veiligheid en kwaliteit kan de voedselindustrie verwachten in 2020? En waar liggen kansen voor verbetering? Zowel op het kennis- en conferentieprogramma als bij tal van leveranciers op de beursvloer zijn tal van verpakkingsoplossingen te vinden die aansluiten bij de strenge eisen van de Nederlandse vlees- en voedingsmiddelenindustrie.

In de komende papieren uitgave van vaktijdschrift Meat&Co vindt u een uitgebreide voorbeschouwing op de beurs. GPmedia, uitgever van onder meer Meat&Co en Pakkracht, is dit jaar mediapartner van Empack.