×

Webinar CSB 'KI voor kwaliteitscontrole rauwe ham'

Maandag 20 september 2021
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
CSB System Benelux houdt op donderdag 23 september een webinar over de toepassing van kunstmatige intelligentie (KI) voor de kwaliteitscontrole van rauwe hammen, zoals door CSB wordt toegepast bij CSB Jamboflash.

De voordelen van digitalisering in de vleesverwerking zijn reeds bewezen - snellere en nauwkeurigere gegevenscommunicatie en minder manuele input. Maar recente ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie tillen het naar een hoger niveau. KI heeft een drastische invloed op de processen van vleesverpakkingsbedrijven, waardoor de kosten dalen en de marges toenemen.
Op veel belangrijke gebieden, zoals visuele inspectie, levert KI aanzienlijk betere resultaten op dan mensen. "Momenteel trainen wij mensen om de productkwaliteit visueel te beoordelen, maar menselijke oordelen zijn onvermijdelijk subjectief, variabel en aangetast door herhaling en vermoeidheid."

Webinar
CSB Jamboflash gebruikt KI ter ondersteuning van de sortering en evaluatie van rauwe hammen zonder been. In een korte webinar op donderdag 23 september van 14.00 tot 14.30 uur. Erwin Kooke en Geert Smet zullen deelnemers hierover informeren. Klik op de link "Kunstmatige intelligentie voor kwaliteitscontrole van rauwe ham"  om te registreren.

Voor meer details, lees het persbericht over dit onderwerp.