×

Landbouwministers bezoeken VanDrie Group op beurs

Maandag 21 januari 2019
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Bij de start van de Internationale Grüne Woche (IGW) hebben Julia Klöckner, de Duitse minister van Landbouw, en haar Nederlandse collega, Carola Schouten, afgelopen weekend vertegenwoordigers van de VanDrie Group ontmoet. Daarbij serveerde chef-kok Edgar Buhrs een hartig ontbijt met quiche en pralines van kalfswangetjes.

De IGW is een vast onderdeel in het jaar waarbij Nederlandse bestuurders, politici en het agro- en foodbedrijfsleven elkaar in Berlijn ontmoeten. Nederland is altijd prominent aanwezig op de IGW. Duitsland is immers een belangrijk afzetland voor veel voedselproducenten. ‘Dat geldt zeker voor de VanDrie Group’, aldus Marijke Everts (Director Corporate Affairs). "Na Italië is Duitsland voor ons het grootste afzetland. We hebben het Duitse aandeel de laatste jaren zien groeien."

Gerichte campagnes
Met gerichte campagnes zet de VanDrie Group in om de Duitse markt warm te houden voor kalfsvlees. Everts: "In onze Duitse campagnes bieden we zelf ontwikkelde recepten aan die inspiratie bieden voor buitengewone bereidingswijzen van kalfsvlees. Wij willen dat niet alleen traditionele vleesdelen aandacht krijgen. Alles benutten van een kalf is onze inzet. Van neus tot staart kun je heerlijke gerechten maken." Dit denken past goed binnen de visie: ‘Landbouw, natuur en voedsel: waardevol en verbonden’, die minister Schouten in september 2018 naar buiten bracht.
Eén van de thema’s binnen deze visie is kringlooplandbouw. Dit thema staat centraal op het Holland Paviljoen op de IGW. Kringlooplandbouw is een systeem waarin niets verspild wordt en waar reststromen maximaal worden ingezet. Marijke Everts geeft aan dat Nederlandse kalversector goed past binnen die visie. "Niets van een kalf gaat verloren. Alles krijgt een duurzame bestemming. Is het niet voor humane consumptie, dan vind je het wel terug in bijvoorbeeld de leersector, humane medicatie, diervoeding, snoepgoed, make-up en verzorgingsmiddelen."

Foto boven: Op de IGW begroetten Marijke Everts (Director Corporate Affairs VanDrie Group) en Henny Swinkels (Ambassador VanDrie Group) en chef-kok Edgar Buhrs de Nederlandse Minister van Landbouw Carola Schouten.

Tekst bij foto onder: Chef-kok Edgar Buhrs van de VanDrie Group serveert de Duitse Minister van Landbouw Julia Klöckner een hartig ontbijt met quiche en pralines van kalfswangetjes, tijdens de rondleiding door het Holland Paviljoen op de IGW, met haar Nederlandse collega Minister Carola Schouten.