×

Vaess presenteert nieuwste foodinnovaties op IFFA 2022

Donderdag 21 april 2022
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Vanaf 14 mei is het zo ver: de hele foodindustrie komt weer samen op de welbekende IFFA beurs in Frankfurt am Main’s. Ook Vaess (voorheen Vaessen-Schoemaker, 1946) zal dit jaar weer aanwezig zijn, dit keer met een nieuwe, revolutionaire generatie food innovaties. Van de eerste écht lekkere vegansmelt kaas tot een vegan worst met alginaatcasing die zelfs na twee keer koken zijn jasje niet verliest.

Hoe groter de uitdaging hoe beter, aldus deze Nederlandse foodengineers. Hier een sneak peek van de nieuwste uitvindingen:

Vaess innoveert de industrie met het voedsel voor morgen
De consument van vandaag is kritisch en volop bezig met de laatste trends: kijk maar aan de razendsnel groeiende behoefte aan thuisbezorging en de altijd groeiende populariteit van duurzame producten. Vaess weet dit als geen ander. Het jonge, creatieve en ambitieuze team van Vaess is dan ook altijd weer op zoek naar nieuwe manieren om voedingsmiddelen te verbeteren en processen te optimaliseren.
Dit jaar laten zij op IFFA verschillende innovaties zien waarmee zij direct op deze nieuwe consumentenbehoeften inspelen. Oplossingen als een alginaatcasing die wél vast blijft zitten aan een vegane worst in een welbad, tot nitrietvrije bacon (gezonder), fosfaatvrije kip die zelfs na een dertig minuten lange thuisbezorg rit nog sappig is, en écht lekkere vegan kaas in allerlei soorten en maten.

Vegan innovaties op een beurs waar vlees de boventoon voert
“Bij Vaess geloven we dat vlees en vegan prima hand in hand kunnen gaan", vertelt Coen van Oorschot, Commercial Director bij Vaess. “We moeten ook, want de consument wil opties. Met 75 jaar ervaring met vlees weet Vaess als geen ander welke eigenschappen een goed vega(n) alternatief nodig heeft. Natuurlijk vergeten we de vleesindustrie niet; met name home-delivery vraagt om sappigheid! En daar hebben we een mooie oplossing voor.’’

Live demonstraties, proef uitdagingen, insectenburgers en meer…
Vaesen-Schoemaker (1946) werd in 2021 Vaess, en is met een kersverse branding klaar om het IFFA-podium te pakken. Met 75 jaar ervaring in food tech en een jong, ambitieus en creatief team, overtreft Vaess zich dit jaar opnieuw. Maar liefst acht food innovaties staan klaar om het IFFA-publiek te verrassen. Bezoekers kunnen een live demonstratie van alginate casings op een vegan worst en unieke vleesvervangers als een high-proteïn insectenburger verwachten.
Meer weten over Vaess? Ga naar www.vaess.com