×

Startup komt met plantaardig vlees in poedervorm

Maandag 21 juni 2021
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
De nieuwste innovatie in het landschap van vleesvervangers komt naar Nederland: plantaardig vlees in poedervorm. De Duitse startup Greenforce opereert naast bekende merken als Beyond Meat en Impossible Foods. De Easy Mixen bestaan uit hoogwaardig plantaardig erwteneiwit, waar enkel water aan toegevoegd hoeft te worden om bijvoorbeeld een burger of gehaktbal te vormen.
 
Na acht jaar intensief onderzoek en de succesvolle introductie in Duitsland, zowel in de supermarkt als horeca, is het tijd om Nederland kennis te laten maken met deze innovatie. De verschillende varianten van de Easy Mixen zijn via de Nederlandse webshop verkrijgbaar voor de consument. In een later stadium volgen supermarkten en andere retailers.
 
De eiwitrevolutie
Bij deze nieuwe vleesvervanger in poedervorm kan de consument precies de hoeveelheid mengen die hij of zij nodig heeft voor een maaltijd, de vleesvervanger naar eigen inzicht verfijnen en de zakjes gemakkelijk bewaren. Greenforce biedt plantaardig vlees in poedervorm, op basis van erwteneiwit. “Tijdens de onderzoeksfase hebben we bijvoorbeeld gekeken naar hoe en welke plantaardige eiwitten de prestaties van topsporters kunnen verbeteren, maar wilden we tevens een smakelijk alternatief creëren op basis van erwten. Deze uitkomsten zitten allemaal verwerkt in ons product. Na de online lancering in Duitsland hebben we onze producten samen met onze community verfijnt, zodat de smaak vrijwel niet van vlees te onderscheiden is. We denken hiermee echt een product te hebben ontwikkeld dat de voedingsindustrie gaat veranderen; het meest duurzame veganistische vlees ter wereld,” meent oprichter Thomas Isermann van Greenforce.