×

Bettcher Industries neemt Frontmatec over

Woensdag 22 juni 2022
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Bettcher Industries heeft Frontmatec van Axcel overgenomen. KKR, sinds december 2021 eigenaar van Bettcher, zal extra kapitaal uit hun Noord-Amerikaanse private equity-strategie investeren om deze transactie te ondersteunen. “Wij zijn trots op alles wat wij tot nu toe hebben bereikt, en focussen ons nu op de uitstekende mogelijkheden om onze bedrijven samen met Bettcher en KKR te bevorderen”, aldus CEO Allan Kristensen van Frontmatec.
 
Frontmatec, gevestigd in Kolding, Denemarken, is een wereldwijd opererende fabrikant van geautomatiseerde end to end-oplossingen voor het verwerken van rund- en varkensvlees met wereldwijd leidende competenties in de robotica en controlesystemen tot aan logistiek en verpakking. Het bedrijf is een aanbieder van totaaloplossingen voor verwerkingsinstallaties, delen en diensten, gereedschappen en software die helpen om de belangrijkste problemen bij de levensmiddel- en bedrijfsveiligheid op te lossen. "Frontmatec heeft een leidend merk en leidende positie opgebouwd door zijn klanten te helpen om de productiviteit en veiligheid van zijn personeel continu verder te verbeteren. Door de competenties van het bedrijf bij de automatisering en de wereldwijde aanwezigheid is het een uitstekende aanvulling op het platform van Bettcher, en wij verheugen ons erop om met Allan en zijn team samen te werken om onze gezamenlijke leiding bij de innovatie verder uit te breiden", aldus Tim Swanson, CEO van Bettcher.
 
Belangrijke stap
De overname is een belangrijke stap in de strategie van Bettcher voor de opbouw van een schaalbaar platform voor geautomatiseerde levensmiddelverwerking in installaties over de hele wereld. Naast de leidende competenties voor automatisering vergroot de overname van Frontmatec ook de marktdekking van Bettcher in Europa. Verwacht wordt dat het managementteam van Frontmatec onder leiding van Allan Kristensen ook na voltooiing van de transactie in het bedrijf blijft om de groei voort te zetten. "Wij verheugen ons erop om onze krachten met Bettcher te bundelen en zijn van mening dat deze strategische transactie Frontmatec in staat stelt om ons aanbod met oplossingen verder uit te breiden om de wereldwijd toenemende vraag naar efficiëntere productie en hogere levensmiddelkwaliteit te bedienen", aldus Kristensen, CEO van Frontmatec.