×

Vion brengt met 'COOL CUTS' innovatie op de diepvriesmarkt

Donderdag 22 november 2018
Terug naar overzicht
Deel dit artikel

Onder het label 'COOL CUTS' presenteert Vion een nieuw assortiment diepvriesproducten. Het vleesconcern focust met deze introductie op hoogwaardige kwaliteitsproducten en brengt gerijpt rundvlees van het premiummerk GOLDBEEF op de markt. Het assortiment is afgestemd op de horeca en andere grootverbruikers, maar ook op de detailhandel.

Entrecote, T-Bone, filet en diverse trendy 'special cuts' worden individueel geportioneerd, diepgevroren en in een sous-vide geschikte folie verpakt. Perfect afgestemd op de wensen en behoeften van deze klantgroepen.
Deze nieuwe premiumproducten zijn afkomstig van het Simmentaler rund en het ras Holstein Friesian, die bijzonder gewaardeerd worden door chef-koks over de hele wereld. “Vion is een van de weinige vleesproducenten die het volledige proces van slachten, verwerken, rijpen en verpakken in eigen beheer verzorgt”, benadrukt Bernd Stange, hoofd van de divisie Beef bij Vion. “Voor de perfecte biefstuk selecteren wij de producten handmatig.”
Pas na een rijpingsproces van drie weken zijn de cuts echte COOL CUTS: de vleesstukken worden stuk voor stuk geportioneerd, verpakt en diepgevroren.

Assortiment
Het productassortiment bevat verschillende snitten en producten. Dat zijn steak-klassiekers zoals entrecote, T-bone en filet, maar ook flat iron, tomahawk, côte de bœuf en churrasco ribs. Alle varianten worden ready to cook aan de klant geleverd, in speciale verpakking voor sous-vide bereiding. Deze methode vereenvoudigt het werk in de professionele keuken: het vlees wordt ontdooid of diepgevroren sous-vide gegaard, daarna in de grillpan aan beide kanten kort gebakken en klaar is het perfecte stuk vlees. Met succesgarantie.

Nieuwe wegen
Ook in het productieproces slaat Vion nieuwe wegen in. Elke productie wordt op aanvraag uitgevoerd. “Niet elke klant wil de biefstuk in de 250-gram-versie, maar misschien liever een stuk van 180 gram”, aldus Stange. “Op deze individuele wensen spelen wij in.” Omdat de diverse rundvleesvarianten het hele jaar door beschikbaar zijn en omdat het vlees vanaf de productiedatum minimaal 18 maanden houdbaar is, kunnen de klanten de producten altijd naar behoefte gebruiken. In de toekomst zullen nog meer categorieën aan het assortiment worden toegevoegd om de klanten een nog completer aanbod te bied