×

SICK Empty Box-app: detectie van lege kratten en bakken

Woensdag 23 november 2022
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
In productie- of logistieke processen waarbinnen dragers met producten of goederen worden gevuld, komt er altijd een punt waarop je wilt weten of de drager goed is geleegd. Achtergebleven materiaal is mogelijk een teken van een fout geproduceerd product en van een potentieel risico op aankomend foutief product. En achtergebleven voedselresten kunnen zelfs tot vervuiling en besmetting in het productieproces leiden.

SICK biedt oplossingen om te controleren of een drager correct geleegd is. Afhankelijk van de fysieke kenmerken van de drager zijn er diverse principes om tegemoet te komen aan alle wensen op het gebied van afmetingen, gewenste nauwkeurigheid en budget. Met de nieuwe app Empty Box voegt SICK hier een nieuwe variant aan toe. De app is geschikt voor gebruik met de LMS4000 sensoren. Ideaal voor de controle van kratten op een conveyorsysteem.
 
Inzetten bij kratten, dragers en vormen
De Empty Box-app kan worden ingezet bij kratten, dragers en vormen van maximaal (circa) 1,5 meter breed, 10 meter lang en één meter hoog. De minimale afmetingen van een te detecteren object zijn 10x10x10 millimeter (90 % diffuus, bij een maximum conveyorsnelheid van twee meter per seconde). De app kent een hoge ongevoeligheid voor vreemd licht en geen schaduwwerking door LiDAR-lasertechnologie. Verder is sprake van een eenvoudige configuratie met geïntegreerde webinterface en een eenvoudige integratie met besturing via IO.