×

Jumbo start met weiderundvlees van 'dubbeldoel'-koeien

Donderdag 23 september 2021
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Jumbo introduceert als eerste Nederlandse supermarktketen een assortiment rundvleesproducten afkomstig van zogeheten weiderunderen. Koeien met volledige weidegang grazen ten minste 120 dagen per jaar en zes uur per dag vrijuit op Nederlandse weides.

Deze diervriendelijkere vorm van veehouderij staat ook aan de basis van weidezuivel, dat verwerkt wordt in onder meer (karne)melk, vla en yoghurt. Weiderunderen zijn tevens geschikt voor vleesproductie en hebben daardoor een dubbel doel, waarbij de Nederlandse boeren een meerprijs ontvangen voor het weiderundvlees. Jumbo verwerkt dit vlees onder meer in mager rundergehakt, rundertartaar, burgers en stoofvlees. Deze producten liggen vanaf deze week in het Jumbo-schap. Begin volgend jaar breidt Jumbo het assortiment uit met luxere rundvleesproducten van Nederlandse ‘dubbeldoel’-koeien.
 
Voortrekkersrol
Olaf de Boer, directeur Commercie Jumbo, legt uit: “Met weidevlees van Nederlandse bodem snijdt het mes aan meerdere kanten. Zo zien we dat klanten steeds vaker letten op dierenwelzijn en kiezen voor lekkere producten waarvan de herkomst duidelijk is. Onze klanten zijn ervan verzekerd dat hun stukje weiderundvlees afkomstig is van Nederlandse weidegangkoeien. Daarbij ontvangen de boeren die al weidegang toepassen nu een meerprijs voor het weidevlees. Voor Jumbo zijn dit stuk voor stuk redenen om met het aanbod van weidevlees een voortrekkersrol in te nemen.”