'Hub biedt grote kans om diervrije vetten wereldwijd op te schalen'

Dinsdag 23 december 2025
Nourish Ingredients is een deep techbedrijf en één van de wereldwijde marktleiders op het gebied van diervrije vetten en precisiefermentatie. Door de krachtigste vetten uit de natuur te combineren met geavanceerde weten schap, geeft Nourish Ingredients eiwitten een authentieke dierlijke smaak en biedt daarmee een belangrijke oplossing voor de groeiende vraag naar plantaardige en hybride voedingsmiddelen. Het bedrijf opende onlangs haar Europese hoofdkantoor in Leiden. “We kijken ernaar uit om ons team hier samen te stellen en nauw samen te werken met lokale partners”, zegt medeoprichter Anna El Tahchy van Nourish Ingredients.
In de vestiging in Leiden komen innovatiecapaciteiten, productontwikkeling, faciliteiten om demonstraties te geven aan klanten en commerciële bedrijfsactiviteiten. De locatie bij BioPartner 5 is het eerste energieneutrale laboratorium van Nederland. Chief Technology Officer El Tahchy is inmiddels naar Nederland verhuisd om de Europese bedrijfs activiteiten te leiden. “Leiden biedt een ideale omgeving voor de volgende fase van onze groei, met een zeer ondersteunend ecosysteem en het feit dat enkele van ‘s werelds meest toonaangevende voedingsbedrijven hier zijn gevestigd, zeker op het gebied van zuivel. Dankzij de brede poel van wetenschappelijk en commercieel talent en Europa’s reputatie als een hub voor voedselinnovatie, is deze locatie de logische volgende stap in onze wereldwijde reis.”
Authentieke smaak en sappig mondgevoel
Nourish Ingredients ontsluit nieuwe manieren om hoogwaardige, heerlijke voedingsmiddelen te produceren zonder afhankelijk te zijn van traditionele landbouw. Het bedrijf startte vijf jaar geleden met de ontwikkeling van niet-dierlijke vetten in Australië. Het productportfolio bestaat uit Tastilux® (authentieke vleessmaak en -aroma) en Creamilux® (zuivelmondgevoel, smaak en functie). Tastilux is een niet-genetisch gemodificeerde omega-6 fosfolipide, gevormd door moleculen uit planten die niet kunnen repliceren. Dit - op basis van schimmelfermentatie gecreëerd - product levert een authentieke dierlijke smaak tegen ultralage opnamepercentages. Tastilux heeft een vlezige smaak, rijke umami en zorgt voor een sappig mondgevoel. “Het hangt altijd af van de wensen van de klant, maar dankzij Tastilux kunnen we het aantal ingrediënten in processed vlees danig terugbrengen, waarbij 1% niet-dierlijk vet gelijkstaat aan bijvoorbeeld 10% plantaardige oliën. Wat Nourish Ingredients uniek maakt, is dat je normaliter bij precisiefermentatie veel suikers moet toevoegen, maar wij hebben juist een product ontwikkeld met het laagste niveau inclusie.”
Lees HIER het volledige interview met Anna El Tahchy van Nourish Ingredients in de laatste uitgave van vaktijdschrift Meat&Co.
In de vestiging in Leiden komen innovatiecapaciteiten, productontwikkeling, faciliteiten om demonstraties te geven aan klanten en commerciële bedrijfsactiviteiten. De locatie bij BioPartner 5 is het eerste energieneutrale laboratorium van Nederland. Chief Technology Officer El Tahchy is inmiddels naar Nederland verhuisd om de Europese bedrijfs activiteiten te leiden. “Leiden biedt een ideale omgeving voor de volgende fase van onze groei, met een zeer ondersteunend ecosysteem en het feit dat enkele van ‘s werelds meest toonaangevende voedingsbedrijven hier zijn gevestigd, zeker op het gebied van zuivel. Dankzij de brede poel van wetenschappelijk en commercieel talent en Europa’s reputatie als een hub voor voedselinnovatie, is deze locatie de logische volgende stap in onze wereldwijde reis.”
Authentieke smaak en sappig mondgevoel
Nourish Ingredients ontsluit nieuwe manieren om hoogwaardige, heerlijke voedingsmiddelen te produceren zonder afhankelijk te zijn van traditionele landbouw. Het bedrijf startte vijf jaar geleden met de ontwikkeling van niet-dierlijke vetten in Australië. Het productportfolio bestaat uit Tastilux® (authentieke vleessmaak en -aroma) en Creamilux® (zuivelmondgevoel, smaak en functie). Tastilux is een niet-genetisch gemodificeerde omega-6 fosfolipide, gevormd door moleculen uit planten die niet kunnen repliceren. Dit - op basis van schimmelfermentatie gecreëerd - product levert een authentieke dierlijke smaak tegen ultralage opnamepercentages. Tastilux heeft een vlezige smaak, rijke umami en zorgt voor een sappig mondgevoel. “Het hangt altijd af van de wensen van de klant, maar dankzij Tastilux kunnen we het aantal ingrediënten in processed vlees danig terugbrengen, waarbij 1% niet-dierlijk vet gelijkstaat aan bijvoorbeeld 10% plantaardige oliën. Wat Nourish Ingredients uniek maakt, is dat je normaliter bij precisiefermentatie veel suikers moet toevoegen, maar wij hebben juist een product ontwikkeld met het laagste niveau inclusie.”
Lees HIER het volledige interview met Anna El Tahchy van Nourish Ingredients in de laatste uitgave van vaktijdschrift Meat&Co.



