×

‘Bundelen knowhow zorgt voor toegevoegde waarde’

Vrijdag 17 juni 2022
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Vervo - Specialist in vacuüm verpakkingen is vorig jaar verhuisd naar Waddinxveen. Het nieuwe pand wordt gedeeld met verpakkingsspecialist Bema, dat inmiddels mede-eigenaar is geworden van Vervo. De nieuwe productieomgeving en de intensieve samenwerking met een nieuwe partner bieden (potentiële) klanten aanzienlijk meer mogelijkheden, stelt directeur Rob Meijns van Vervo. “Er is veel expertise en kennis voor handen. We merken nu al de synergievoordelen. Ons leveringsprogramma is uitgebreid, waardoor we ons nog sterker kunnen positioneren binnen de vlees- en voedingsmiddelenindustrie. Ook kunnen we gemakkelijker innoveren.”
 
Wie vanaf de A12 richting het bedrijventerrein aan de buitenkant van Waddinxveen rijdt, ziet al van verre de logo’s van Vervo en Bema op de gevel van het prachtig nieuwe complex van beide verpakkingsspecialisten. Het is in deze sfeervolle, moderne en vooral toekomstgerichte omgeving dat Meijns sinds 1 april 2021 zijn klanten verwelkomd. “De samenwerking is op allerlei vlakken een vliegwiel gebleken, zeker op het gebied van onze kwaliteitsdienst. De eisen en wetgeving voor de voedingsmiddelenindustrie worden steeds strenger. Dan is het fijn als je kunt leunen op de expertise van een bedrijf met meer dan vijftig medewerkers.”
 
Profiteren van elkaar
Bema geniet binnen de vleesverwerkende industrie bekendheid vanwege hun expertise op het gebied van kunstdarmen en diverse folietoepassingen. Het is een mooie aanvulling op het assortiment van Vervo, dat zich onderscheidt binnen de sector met vacuüm krimpzakken, dieptrekfolies en vacuüm zijlaszakken. Meijns: “We profiteren van elkaars knowhow. Als je je wilt doorontwikkelen, dan is schaalvergroting nodig. Wij maken allebei specialistische verpakkingen voor de voedingsmiddelenindustrie. De medewerkers van Vervo en Bema werken inmiddels naast elkaar. Klanten profiteren daar ook van, want zij kunnen voortaan rekenen op een betrouwbare partner, die eigenlijk altijd wel een juiste verpakking of folie kan aanbieden. En het mooie is dat elke cent die verdiend wordt, direct terug gaat in het bedrijf, voor R&D en investeringen in de machines. Zo beschikken we inmiddels over een drukunit die ons de mogelijkheid geeft zowel de vacuümzakken en vacuümkrimpzakken te voorzien van een logo in één kleur. Daarnaast hebben we recent geïnvesteerd in een nieuwe zakkenlasmachine die de vacuümkrimpzakken op rol kan wikkelen waardoor onze relaties de mogelijkheid hebben de zakken door middel van een RVC-dispenserbox efficiënt en vooral hygiënisch kunnen verwerken. Verder is er een nieuwe ‘trenseal’ ontwikkeld, waardoor het mogelijk is de zijnaad zakken te sealen met een zeer smalle seal. Dit reduceert het folie verbruik en komt de presentatie van het product ten goede.”

Lees HIER de uitgebreide coverstory over Vervo in de laatste editie van vaktijdschrift Meat & Co.