×

SIAL Paris: een niet te missen evenement

Dinsdag 24 mei 2022
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
SIAL Paris, de internationale vakbeurs voor de voedingsmiddelenbranche, presenteert een unieke kijk op de trends die de wereld van food in 2022 beïnvloeden, en gaat op zoek naar de beste innovaties wereldwijd. Tijdens deze editie opent de SIAL Paris het maatschappelijke debat rond het thema 'Own the Change'. “Het herinnert ons eraan dat we allemaal actieve deelnemers zijn aan de verandering die gaande is, en dat we de ecologische, ethische, digitale en demografische uitdagingen waarvoor de planeet staat moeten aanpakken”, vertelt directeur Audrey Ashworth van SIAL Paris.
 
‘Own the Change’ is in 2020 door SIAL Paris – dat van zaterdag 15 tot en met woensdag 19 oktober op beurscomplex Nord Villepinte in Parijs wordt gehouden – gestart om de wereldwijde foodsector handvatten te bieden om de voedingsmiddelen van de toekomst te bedenken, inspelend op de wereldwijde verwachtingen en initiatieven. Deze 2022-editie zal dan ook georganiseerd worden rondom een verrijkt programma om te voldoen aan de verwachtingen van de bezoekers. Ashworth: “Het is aan ons om de uitdagingen van voedselzekerheid en veranderingen in consumptiegewoonten aan te gaan. Het betekent ook nieuwe talenten scouten en jonge talenten koesteren die staan te popelen om actief bij te dragen aan het ecosysteem van de toekomst.”
 
Verbeteren en vergemakkelijken
Daarnaast geeft Ashworth aan dat de internationale vakbeurs in de Franse hoofdstuk wil laten doorontwikkelen. “We streven ernaar meer te zijn dan alleen maar een vakbeurs. Ik wil drie specifieke gebieden ontwikkelen: Zakelijk: omvang en diversiteit van de beurs blijven vergroten, en de contacten en ontmoetingen tussen deelnemers zowel voor, tijdens als na het evenement bevorderen en faciliteren. Inspiratie: informatie en diensten bieden die professionals uit de branche in hun ontwikkeling stimuleren, en hen voorzien van pertinente hulpmiddelen die ze het hele jaar door kunnen gebruiken. Ervaring: Meer begeleiding en adviezen, en het beursbezoek verbeteren en vergemakkelijken. En natuurlijk de gezellige sfeer te behouden die de SIAL Paris kenmerkt.”

Lees meer over SIAL Paris in de volgende uitgave van vaktijdschrift Meat & Co, die 17 juni verschijnt.