×

Schut Systems: Karton en papier als alternatief

Dinsdag 17 maart 2020
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Schut Systems bewijst dat karton en papier (deels) een prima alternatief kunnen zijn voor kunststof verpakkingen. Zo presenteert het bedrijf uit Eerbeek een tweetal noviteiten: een kartonnen tray met horizontale sealrand (gevormd door de opzetmachine EM90) en de Lock-Well®, een plano die uit 100% papier wordt vervaardigd.
 
De opzetmachine EM90 vormt een kartonnen tray met horizontale sealrand, die in de hoeken met elkaar wordt verbonden. Hierdoor is de tray nog stabieler en steviger. Na het vullen kan de tray met folie geseald worden. De tray is geschikt voor allerlei producten uit het koelversassortiment.
 
Geschikt voor foodindustrie
De Lock-Well® is een verpakking die volledig aansluit bij de wensen en eisen van een duurzame bedrijfsvoering. Een plano uit ultralicht golfpapier wordt machinaal gevormd tot een stevige tray met vakverdeling. Met een footprint van slechts 50% ten opzichte van het vorige machinetype en een formaatwissel van slechts enkele minuten kan nog beter aan de vraag naar Lock-Well® worden voldaan. Deze machine is geschikt voor de foodindustrie.