×

Meyn lanceert Physic In-Line Thigh Deboner M1.0

Dinsdag 27 juni 2023
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Vanwege de groeiende populariteit van ‘dark meat’-kippenvlees, heeft Meyn Food Processing Technology de nieuwe Physic In-Line Thigh Deboner M1.0 geïntroduceerd. Op verschillende plekken ter wereld levert ontbeend dijenvlees hogere winkelwaarden op dan losse dijen. Daarom ontwikkelde Meyn een innovatieve in-line-oplossing voor het ontbenen van dijen voor de Physic opdeellijn.
 
De carrousels voor het uitbenen van dijen zijn geïntegreerd in de lijn, waardoor de poten kunnen worden omzeild op basis van gewicht en kwaliteit. Gecombineerd met Meyn® Distribution Manager-software hebben pluimveevleesverwerkers alle capaciteit en flexibiliteit die ze nodig hebben. Op basis van recepten in de software produceert de Physic hele vleugels, eerste gewrichten, mid-wings, poten, dijen, drumsticks en ontbeend donker vlees in de exacte hoeveelheden en kwaliteit, zoals wordt besteld door retail- en foodserviceklanten.
 
Compact en productief
De Physic In-Line Thigh Deboner M1.0 is een zeer meest compacte en productieve dijontbener, met een footprint van slechts 35 vierkante meter, met twee carrousels en een productiecapaciteit van 15.000 hele poten per uur, omgezet in dijfilets van hoge kwaliteit, zonder been, met of zonder vel. Daarnaast levert het systeem drumsticks van een uitstekende kwaliteit op. Product Director Jeroen Bohm van Meyn legt uit: “Onze unieke ontbeningstechnologie levert het grootste aantal bot- en kraakbeenvrije producten op, waarbij het bijna geen mensen nodig zijn voor inspectie en of het bijsnijden, en er ook geen mensen nodig zijn voor het handmatig laden of opnieuw ophangen.”
Vergeleken met handmatig ontbenen bespaart de dijontbener volgens Meyn 33 arbeidskrachten (FTE) per dienst.