×

'Voor ons is professionalisme en klantfocus heel belangrijk'

Maandag 26 oktober 2020
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
In eigen land is Cretel NV al decennialang een begrip op het gebied van onthuid- en ontzwoerdmachines voor de vis- en vleesverwerkende industrie en slagersbranche. Die bekende naam en bijbehorende reputatie wil het Belgische bedrijf nu ook nadrukkelijker gaan uitdragen in Nederland. Daarom is een samenwerking aangegaan met Jansen Techniek. Om als onderneming door te kunnen groeien, verhuisde Cretel eind vorig jaar al naar een nieuwe productiehal in Gent-Zeehaven. “We hebben grote ambities als bedrijf. Door alle mechatronica activiteiten binnen de ATS groep op één locatie onder te brengen in Gent zijn we veel flexibeler geworden, met uitwisseling van kennis en projecten. Onze nieuwe productiesite geeft ons veel nieuwe mogelijkheden”, stelt Division Manager Guy Persyn van Cretel.
 
Urk, Volendam en Scheveningen… In typische Nederlandse vissersstadjes is Cretel allang geen onbekende meer. Elke grotere visverwerker heeft wel één of meerdere pelmachines van Cretel staan. Dat is in Vlaanderen niet anders. Maar dat veel modellen van diezelfde machines ook ingezet worden in de vleesverwerkende industrie, is in Nederland minder bekend. “We beschikken over meer dan dertig jaar ervaring in de wereld van de pelmachines”, verduidelijkt Johan Timmerman, BU Manager Food Processing Equipment bij Cretel.

“In de visindustrie zijn wij absoluut een grote speler. Er zijn fabrieken waar zelfs de allereerste pelmachines nog draaien. We werken vanuit standaard modellen, en  door de verhuizing naar een nieuwe productiehal zijn we begonnen aan de doorontwikkeling naar een nieuwe generatie onthuid- en ontzwoerdmachines met bijzondere aandacht voor  ergonomie, veiligheid en hygiëne. Het inregelen van diktes qua onthuiden is gemakkelijker geworden. Het hart van de machines blijft hetzelfde. Alles daaromheen wordt aangepast naargelang de wensen vanuit het veld. Ook de ‘Look & Feel’ van de machines wordt aangepast. We hebben automatische machines voor het ontzwoerden van varkens en manuele voor ontvliezen van rund en varkens, maar ook tafelmodellen voor slagerijen met een slachtfaciliteit of kleinere slachterijen.”

Lees hier het volledige artikel in de digitale uitgave van vaktijdschrift Meat & Co over de meerwaarde die Cretel te bieden heeft en de samenwerking met Jansen Techniek.