×

VanDrie Group gaat Gosschalk overnemen

Maandag 30 januari 2023
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
De VanDrie Group en Exportslachterij J. Gosschalk en Zn. B.V. hebben vandaag bekend gemaakt een intentieverklaring te hebben ondertekend waarbij de VanDrie Group een meerderheidsbelang in Gosschalk zal verwerven. Deze afspraak tussen beide familiebedrijven zal nader worden uitgewerkt en vereist goedkeuring van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

De bedrijven zien kansrijke mogelijkheden om gezamenlijk de benodigde ontwikkeling bij Exportslachterij J. Gosschalk en Zn. B.V. vorm te geven. Sterke inzet van beide aandeelhouders zal bijdragen aan het investeringsvermogen en leiden tot synergievoordelen.

Rijke familiegeschiedenis
Exportslachterij J. Gosschalk en Zn B.V. uit Epe verwerkt rund- en varkensvlees en heeft over 2022 een omzet van 200 miljoen euro gerealiseerd. Het bedrijf heeft een rijke familiegeschiedenis welke aansluit bij de VanDrie Group. De VanDrie Group produceert kalfs- en rundvlees, (kalver)voeders en zuivelgrondstoffen. Met een omzet van 2,75 miljard euro biedt het bedrijf werkgelegenheid aan ongeveer 2.600 personen. "Beide ondernemingen zien uit naar een succesvolle samenwerking en integratie op basis van dezelfde familiewaarden en een gedeelde visie op de markt", laten beide bedrijven in een gezamenlijke persverklaring weten.