×

ProVeg gaat samenwerken met LIVEKINDLY Collective

Vrijdag 30 april 2021
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
LIVEKINDLY Collective en ProVeg hebben een partnerschapsdeal gesloten. De twee organisaties willen van plantaardig eten de nieuwe norm maken. Veerle Vrindts, CEO van ProVeg, is erg blij met de samenwerking. "LIVEKINDLY Collective wil plantaardige voeding op grote schaal toegankelijk maken. Daarom sluiten zij perfect aan bij waar wij als ProVeg voor staan: de consumptie van dierlijke producten resoluut verminderen en plantaardig de norm maken." 
 
Kees Kruythoff, CEO van LIVEKINDLY Collective: ‘Wij geloven dat samenwerking cruciaal is om zo snel mogelijk op grote schaal beweging te krijgen.’
 
Nieuwe norm creëren
Als onderdeel van het partnerschap gaan beide organisaties samenwerken op beleidsbeïnvloeding. De eerste stap is een brief aan de formateur van het nieuwe kabinet met oproep om van Nederland het Silicon Valley van de eiwittransitie te maken, door bijvoorbeeld plantaardige innovaties te belonen. Maar ook op Europees niveau willen de partijen de urgentie van de eiwittransitie aankaarten. "De bio-industrie kan overmorgen voorbij zijn", zegt ProVeg-CEO Vrindts. "Maar traagheid en weerstand vanuit instituties als de EU, remt de vooruitgang."

Ondanks die rem, zetten beiden organisatie hoog in. ProVeg gaat voor een halvering van de dierlijke consumptie in 2040. En ook LIVEKINDLY Collective noemt dat jaartal als stip aan de horizon. "Volgens ons duurt het nog zo’n tien tot twintig jaar voordat plantaardig de nieuwe norm is", zegt Kees Kruythoff. "Als je kijkt naar de adoptiecurve van consumenten die overgaan van dierlijk naar plantaardig, dan zie je dat de industrie voor plantaardige voeding in 2040 zo’n 450 miljard euro groot is."

Foto: Jacqueline van den Heuvel