×

IB Food-Machines gaat samenwerking aan met Xuclà

Maandag 11 december 2023
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
IB Food-Machines is sinds een half jaar distributeur van het Xuclà. Het Spaanse merk is gespecialiseerd in hygiëne en produceert onder meer hygiënesluizen, wasstraten (tunnels) voor kratten en desinfectiekasten voor rekken en karren. Daarnaast biedt het verschillende automatiseringsoplossingen voor het on-stapelen en opstapelen van kratten. “Mijn ervaringen tot nu toe is dat ze heel sterk zijn in hygiënisch bouwen (ronde afwerkingen). Kwaliteit staat heel hoog in het vaandel bij Xuclà”, verzekert sales manager Pascal Derksen van IB Food-Machines.
 
Xuclà is een bedrijf gevestigd in de buurt van Girona, dat zich al meer dan 60 jaar toelegt op het ontwerpen en bouwen van machines voor de voedingsmiddelenindustrie (transport, logistiek, hygiëne, desinfectie en wassen). Het assortiment bestaat uit ontsmettingsapparatuur, kistenwassers, was- en desinfectiekasten voor rekken en karren, containerwas- en snijkarren, was- en droogtunnels voor dozen, trays en pallets, sanitaire stations. Daarnaast onderscheidt Xuclà zich door ontwerp, advies, ontwikkeling en installatie van vleessnijkamers, transportbanden en een breed scala aan RVS-machines en gebruiksvoorwerpen voor de voedingsmiddelenindustrie. “Xuclà is heel flexibel en ze bouwen hoogwaardige producten. Xuclà levert liever niet dan dat ze aan de kwaliteit moeten tornen”, legt Derksen uit. “We hebben inmiddels al successen behaald en over en dik twee maanden wordt er de eerste grote lijn krattenwasser met droogunit en palletwasser geplaatst op Urk.”

Lees HIER het volledige verhaal over de samenwerking tussen Xucla en IB Food-Machines in de laatste uitgave van vaktijdschrift Meat&Co.