×

‘Onze systemen zijn specifiek ontwikkeld voor vleessector'

Woensdag 06 december 2023
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
‘Onze vacuümsystemen zijn specifiek ontwikkeld voor de vleesverwerkende industrie’
IVS Industrial Vacuum Systems ontwerpt, maakt en test pasklare vacuümsystemen voor transport, verpakken, ontluchten en koelen. Elke oplossing wordt door het bedrijf uit Oldebroek en Utrecht ontwikkeld op basis van wat er op locatie nodig is. Maatwerk dus. “Wij zijn échte vakidioten die geen probleem uit de weg gaan. Wij gaan een stap verder dan wat er tot op heden werd aangeboden in de vleessector, waarbij product, temperatuur, capaciteit en klanteisen bepalend zijn voor welk vacuümsysteem wij adviseren. Klanten zijn vaak verbaasd over de mogelijkheden en de kosten die zij kunnen besparen door te kiezen voor een oplossing van ons”, benadrukken co-founders Raimond van der Meer en Alexander van Boven van IVS Industrial Vacuum Systems.


Grote vleesverwerkende bedrijven als Plukon, Vion en Nestlé vormen slechts een kleine greep uit de referenties die IVS Industrial Vacuum Systems communiceert op de eigen website. Dat dergelijke partijen in zee zijn gegaan met het relatief jonge bedrijf zegt veel over de hoogwaardige oplossingen die het bedrijf aandraagt. “Wij beschikken allebei over een lange geschiedenis in de vacuüm- en lastechniek in combinatie met de voedingsindustrie. Zelf heb ik een lassersachtergrond en via het lasbedrijf kwam ik vele jaren geleden al bij slachterijen over de vloer”, verduidelijkt Alexander. Raimond vult aan: “Vijf jaar geleden zijn we dit bedrijf begonnen en de groei gaat enorm hard. We doen alles in eigen beheer, waaronder projecten, productie en het in-house testen van de vacuümsystemen in combinatie met het product van de klant. Voor ons is dat een vanzelfsprekendheid, maar binnen deze sector is het uniek.”
 
Maatwerk: keer op keer
De grote kracht van IVS Industrial Vacuum Systems is dat twee specialismen samenkomen. “Wij zijn niet alleen vacuümspecialisten, maar we zijn ook gespecialiseerd in toepassingen in de vleesverwerkende industrie. Wij komen uit de praktijk, dus we snappen de processen binnen slachterijen, pluimveeverwerkers of bij vleeswarenfabrikanten”, zegt Alexander. “Ook zijn we actief in de visindustrie en AGF-sector. We kunnen onze techniek specifiek toepassen, naargelang de gewenste oplossing. Wij hebben geen standaardmachines. Als een producent met een transportprobleem kampt, dan komen wij met de juiste oplossing. Wij vertegenwoordigen niet één merk, maar kijken juist naar welke producten op de markt beschikbaar en het meest toepasbaar zijn voor een probleem dat er speelt.”
 
“Wij ervaren dat klanten het heel prettig vinden dat wij het hun proces begrijpen. Zo wordt vacuüm transport ingezet bij kabeljauwkoppen van 3 kilo maar ook bij kleine kippenlevertjes en alles wat daar tussenin zit. Elk product kent zijn eigen moeilijkheden. Kippenlevertjes zijn heel delicaat. De klant wilde de snelheid op de lijn verbeteren, maar het was een harde eis dat ze heel zouden blijven tijdens transport. Vervolgens hebben wij een testleiding gemaakt, doorgetest en vervolgens de klant erbij gehaald om samen te testen totdat de kwaliteit helemaal naar wens was”, vervolgt Alexander. Raimond: “Lengte, gewicht en structuur van een product bepalen ons advies. Maar of het nu om losse producten of massa gaat, zwaar of kwetsbaar, wij kunnen de tools inbouwen om het vacuümtransport optimaal te laten verlopen.”

Lees HIER de volledige coverstory over IVS Industrial Vacuum Systems in de laatste (digitale) uitgave van vaktijdschrift Meat&Co.