×

Maatwerk is tweede natuur bij HiTec Food Systems

Maandag 31 oktober 2022
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Groot geworden door klein te blijven. Deze bekende reclameslogan is in zekere zin van toepassing op HiTec Food Systems. Het bedrijf uit Zwolle is nog steeds een relatief kleine speler, maar de machines en productielijnen van HiTec vinden al jarenlang hun weg naar voedingsmiddelenfabrikanten wereldwijd. “Omdat maatwerk voor ons een tweede natuur is, kunnen wij meer dan machinebouwers die het vooral van hun standaardoplossingen moeten hebben”, zegt sales director Jeroen Lijkendijk.
 
We spreken Lijkendijk kort voor de oplevering van een productielijn om vegetarische producten te verwerken voor een klant in Luxemburg. De lijn bestaat onder andere uit een automatisch invoersysteem, gevolgd door een Watercooker - WTC/AGW Series (Pasteuriseer), die het product gaart, plus een inline marinadesysteem. “De afgelopen vijftien jaar zijn we ons steeds meer gaan specialiseren in machines en productielijnen speciaal voor de vegetarische sector. Verschillende foodfabrikanten doen inmiddels standaard een beroep op HiTec, omdat ze weten dat dit onze expertise is, al ontwikkelen we natuurlijk machines voor alle vormen van proteïnen. Vegan en vegetarisch zijn de afgelopen vijftien jaar echter heel belangrijk geworden voor ons”, benadrukt hij. “Inmiddels werken we samen met bijna alle grote fabrikanten van vegan en vegetarische vleesvervangers wereldwijd. Op basis van ieders eigen receptuur verzorgen we de procesontwikkeling en de producttests op onze testmachines die bij ons hoofdkantoor in Zwolle staan. De klant geeft aan wat hij wil maken, en wij rollen dit op industriële schaal uit”, verduidelijkt Lijkendijk.
 
Maatwerk
“We zijn specialist op het gebied van productielijnen voor het wegen, mengen, garen, marineren, bakken, braden en terugkoelen (tot in de verpakking) van getextureerde plantaardige eiwitten. Maar we bieden ook standalone machines voor een specifieke oplossing, zoals de ClearOil of een Belt Grill. We nemen in die zin de gehele further processing voor onze rekening.” Lijkendijk geeft aan dat HiTec zich onderscheidt door maatwerk. “We leveren en maken veel klant specifieke oplossingen. Wij geloven in de kracht van luisteren. De vraag van de klant is altijd leidend  Onlangs hebben we nog een complete nieuwbouw van een vegetarische voedingsfabriek compleet mogen inrichten, omdat wij de enige partij waren die de vraag om maatwerk aan kon”, stelt Lijkendijk.

Lees HIER de volledige coverstory over HiTec Food Systems.