×

Lithos Ingredients treedt toe tot platform FoodValley

Thursday April 02, 2020
Back to overview
Share this article
Lithos Ingredients is sinds eind maart 2020 lid van FoodValley, een platform dat erop gericht is om de innovatie van agrifood-bedrijven te stimuleren, kennis en ideeën te delen en verbindingen tot stand te brengen.
 
De filosofie van FoodValley en de gedefinieerde ‘fields of innovation’ passen goed bij Lithos’ wens om met haar ingrediënten een bijdrage te willen leveren aan een gezondere samenleving, uiteraard in aanvulling op gezonde voeding, beweging en stressmanagement.
Lithos Ingredients is de exclusieve partner van een aantal wereldwijde fabrikanten van nature-inspired ingrediënten. Kenmerkend voor deze ingrediënten en hun fabrikanten zijn de hoge kwaliteit, het innovatieve karakter en de studies die werking en mechanisme ondersteunen.
 
Gezondere samenleving
Alle ingrediënten zijn erop gericht een bijdrage te leveren aan een gezondere samenleving en variëren van plantextracten (saffraanextract, gefermenteerde zwarte knoflook) en spiceuticals (curcumine, fenegriek) tot pre- en probiotica, ingrediënten uit algen (SOD, DHA) en natuurlijke mineralen (uit zeewier en zeewater). Het bedrijf uit Vlaardingen is zowel BRC-AA- als SKAL-gecertificeerd.