×

Nieuwe uitgave Meat & Co ligt (bijna) op de deurmat

Monday May 02, 2022
Back to overview
Share this article
De nieuwste uitgave van vaktijdschrift Meat & Co ligt vanaf vrijdag 6 mei op de deurmat in Nederland en Vlaanderen. Deze editie bevat een zeer uitgebreide special over IFFA 2022. De coverstory komt voor rekening van DJM Foodprocessing. Ook zijn er uitgebreide verhalen over Interroll Fördertechnik en Selo. Ook sprak onze redactie met Kamerlid Caroline van der Plas van BBB en maakten we een casestudy namens Inoflex bij Westfort.

Caroline van der Plas is het levende bewijs dat politieke partijen met slechts één zetel wel degelijk verschil kunnen maken in de vaderlandse politiek. Dankzij ‘haar’ BoerBurgerBeweging (BBB) heeft de agrarische sector een (hoorbare) stem gekregen. Daarmee moet het besef groeien dat de boeren en bijbehorende keten, zoals slachterijen en vleesverwerkers, de meest innovatieve branches van de wereld zijn. “Doel is om een eerlijk beeld van de landbouwsector te creëren én het platteland op de kaart te krijgen. Dat is hard nodig”, vindt Van der Plas.
 
Special IFFA 2022
IFFA, ‘s werelds grootste vakbeurs voor vleesverwerking en alternatieve proteïnen, opent van zaterdag 14 tot en met donderdag 19 mei haar deuren in Messe Frankfurt. Zes dagen lang presenteren internationaal gerenommeerde bedrijven hun nieuwste technologieën en tonen zij de belangrijkste ontwikkelingen binnen de vlees- en eiwitverwerkende industrie. “Met 900 exposanten uit 42 landen zitten we qua deelnemers op hetzelfde niveau als in 2019”, zegt Kersten Horaczek van Messe Frankfurt.
 
Subcover Interroll Fördertechnik
Met de marktintroductie van de nieuwe Ultra Hygienic Transfer (UHT) is de Zwitserse machinebouwer Interroll Fördertechnik erin geslaagd om de automatiseringsprocessen binnen de kippenvleesverwerking nog hygiënischer maken. Het doel van deze baanbrekende, innovatieve oplossing was om de hoeveelheid vleesdeeltjes in de goederenstroom en de kiembelasting aanzienlijk te verminderen. Wat zit er achter deze productinnovatie?
 
Coverstory DJM Foodprocessing
DJM Foodprocessing gaat zich verder toespitsen op de ontwikkeling van eigen machines voor snackfabrikanten en de eiwitverwerkende industrie, met de VacForm als fysiek uithangbord van de expertise die DJM onderscheidend maakt van concurrerende merken. “Streven is om de komende jaren nadrukkelijker een positie op te bouwen in onze thuismarkt en omringende landen. Dankzij de overname door Reiser en de samenwerking met Vemag en Seydelmann kunnen we ons immers nog beter profileren als aanbieder van totaaloplossingen”, stelt Managing Director Eric Voogt van DJM Foodprocessing.
 
Beursinnovatie: Pick & Skewer
Belgische machinebouwer SMO is klaar om de markt te veroveren met ’s werelds eerste volautomatisch spies- en/of brochettemachine. De machine werd gelanceerd onder de reeds gevestigde merknaam PINTRO en werd tot Pick & Skewer gedoopt. Dankzij deze machine kan één logistieke medewerker duizenden satés per uur produceren. De Pick & Skewer wordt gepresenteerd tijdens IFFA 2022.
 
Selo
Selo informeert beursbezoekers over de nieuwste ontwikkelingen en technologieën op het gebied van pet food en maak kennis met onze kleinste stoomtunnellijn, de Ocelot-series. Het is een zeer compacte alles-in-één-lijn die alle benodigde functies bevat. Uitgerust met een spreader-systeem en een teflonband zorgt deze serie voor een no-nonsense, consistent en efficiënt productieproces: met een capaciteit tot 250 kg. vleesbrokken per uur.
 
Casestudy Inoflex bij Westfort
Eind juni 2021 werd de nieuwbouw (fase 2) van vleesverwerkings- en vriesruimtes bij Westfort in IJsselstein in gebruik genomen. Verantwoordelijk voor de panelenbouw bij de realisatie van de nieuwe verwerkingsafdeling, het nieuwe vrieshuis en de koeltunnels, is Inoflex – Geconditioneerde Ruimten uit Barneveld. Commercieel adviseur Gregor Massop en directeur Johan Hardeman van Inoflex spreken over ‘ons grootste project ooit’. “We zijn er erg trots op dat we samen met enkele toonaangevende spelers binnen de vleesverwerkende industrie dit project succesvol hebben opgeleverd”, aldus Massop.