×

Plantrecôte ME-AT valt ook in smaak bij fijnproevers

Thursday December 07, 2023
Back to overview
Share this article
ME-AT the alternative, dochteronderneming van Vion, lanceerde tijdens Anuga de Plantrecôte©. Deze plantaardige ‘entrecôte’ werd uit meer dan 2.200 innovaties opgenomen in de zogeheten ‘Hall of Fame’ door internationale vakjournalisten en marktonderzoeksanalisten. De Plantrecôte maakte ook indruk op de kritische vleesliefhebbers in de smaaktest - vooral vanwege zijn textuur.
 
De Plantrecôte is een alternatieve eiwitbron op basis van tarwe en erwten en heeft zowel hetzelfde uiterlijk als dezelfde authentieke textuur als een echte entrecôte. Het geheim hierachter is een innovatieve 2D-technologie van Vion, die het mogelijk maakt om twee texturen in één vleesalternatief te combineren en de vetrand van de steak, die cruciaal is voor entrecôte-kenners, te veranderen in een ervaring op zich. “Het feit dat er meer dan 2.200 producten waren om uit te kiezen in deze competitie en dat onze Plantrecôte één van de winnaars is, maakt ons bijzonder trots”, vertelt Milos van Moorsel, Business Development Manager Plant-Based bij Vion. "Innovatie is een pijler van de duurzaamheidsstrategie van Vion en dit begint conceptueel met de meer diverse eiwitselectie voor consumenten.”
 
Klantspecifiek
Alle plantaardige alternatieven, zoals de Plantrecôte, kunnen op verzoek van de klant geproduceerd worden mét vitamine B12 of ijzer, zodat ze opgenomen kunnen worden in een veganistisch dieet zonder supplementen.