×

Weber Maschinenbau wordt Weber Food Technology

Wednesday January 10, 2024
Back to overview
Share this article
Weber Maschinenbau heeft de afgelopen jaren op deze ontwikkeling gereageerd door een omvangrijke transformatie door te maken van machinefabrikant naar aanbieder van oplossingen, waarbij we ons meer internationaal positioneren en de behoeften van klanten nog meer centraal stellen in alle activiteiten en ontwikkelingen. De volgende stap is nu het logische gevolg van deze transformatie in de vorm van een naamsverandering: Weber Maschinenbau wordt per 1 januari 2024 Weber Food Technology. Hierdoor wordt de identiteit van het bedrijf direct zichtbaar in de bedrijfsnaam.
 
De focus van Weber Food Technology ligt op de ontwikkeling en levering van oplossingen voor voedselverwerking, vooral voor verse voedingsmiddelen met een kritische houdbaarheid. Binnen de branche heeft Weber een toonaangevende positie bereikt, met name op het gebied van de productie en verpakking van vleeswaren. Weber heeft echter zijn portfolio de afgelopen jaren voortdurend uitgebreid met oplossingen voor andere gebieden, zoals stukgoederen, snacks en kant-en klaar producten. De naamswijziging markeert niettemin een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van het bedrijf: in de toekomst zal het portfolio van Weber- oplossingen nog breder worden gepositioneerd om meer markten te bedienen. Ook de uitbreiding op mondiaal niveau is een centraal onderdeel van de strategische oriëntatie van Weber Food Technology. De nieuwe naamweerspiegelt deze focus en strategie. “Het is ons doel om klanten over de hele wereld te helpen hun doelen te bereiken en de bevoorrading van de bevolking te garanderen. Het bieden van oplossingen voor de verwerking en verpakking van verse levensmiddelen is onze missie en blijft onze toewijding aan klanten en de maatschappij als partner voor de levensmiddelenindustrie" , benadrukt Tobias Weber (foto), CEO van Weber Food Technology GmbH. Dit wordt gerealiseerd met uitgebreide totaaloplossingen, innovatieve technologie en eersteklas service en advies.
 
TEXTOR wordt onderdeel van Weber
Als onderdeel van de naamswijziging wordt ook het merk TEXTOR, waaronder voorheen slicers en andere lijncomponenten werden verkocht, in het merk Weber opgenomen. “Hoewel onze lijnoplossingen uit verschillende componenten bestaan, zijn ze meer een in een netwerk opgenomen, verbonden eenheid. Het ontwikkelen en op de markt brengen van individuele componenten als ons eigen merk komt niet langer overeen met onze holistische benadering als aanbieder van complete oplossingen”, legt Tobias Weber deze beslissing uit. De locatie Wolfertschwenden is en blijft een belangrijke ontwikkelings- en productielocatie binnen de Weber-groep en ook de zeer succesvolle, onder het merk TEXTOR ontwikkelde producten blijven onderdeel van het Weber-portfolio.