×

BENEO lanceert plantaardig rundvlees en gehakt

Tuesday December 12, 2023
Back to overview
Share this article
BENEO borduurt voort op de succesvolle overname van Meatless BV vorig jaar met de trotse onthulling van een volgende mijlpaal in zijn plantaardige avontuur tijdens Fi Europe 2023, die van 28 tot 30 november in Frankfurt heeft plaatsgevonden. Begin 2024 zal de ingrediëntenproducent zijn portfolio van semi-afgewerkte producten uitbreiden met Meatless® Beef Bites en Meatless® Minced Meat. Met zijn zeer innovatieve technologie speelt BENEO op een schaalbare en efficiënte manier in op de plant-based trend.
 
76% van de Europese gebruikers van vleesvervangers zien rundvlees als een aantrekkelijke optie[1], wat maakt dat de vraag naar plantaardig rundvlees groot is. Met de lancering van deze nieuwe producten kunnen producenten voldoen aan deze vraag van consumenten en bovendien zijn deze lekkere rundsvleesalternatieven met hun eenvoudige en korte ingrediëntenlijst gemakkelijk te verwerken. De energiezuinige verwerkingstechnologie van BENEO maakt de plantaardige rundvleesproducten niet alleen heerlijk, maar biedt ook voordelen op het gebied van duurzaamheid.
 
De Meatless® Beef Bites en Meatless® Minced Meat zijn verkrijgbaar in diepgevroren vorm. Ze zijn gemaakt van myco- en erwtenproteïnen en verrijkt met kleurstoffen zodat ze eruitzien als echt rundvlees. Ze blijven heel stabiel bij verhitting en verliezen hun vocht niet waardoor ze altijd sappig en zacht blijven, zelfs als ze gebakken of gefrituurd worden. Doordat ze in de mond vettig en sappig aanvoelen, kan het vetgehalte in de eindproducten worden verlaagd, wat perfect aansluit bij de veranderende voorkeur van de consument voor gezondere alternatieven. De Meatless® Beef Bites zijn ideaal voor roergebakken gerechten en stoofschotels, en de Meatless® Minced Meat voor lasagne, marinades en sauzen.
 
Niels E. Hower, Executive Board Member bij BENEO, zegt: “In een wereld met een steeds grotere bevolking is een efficiënte voedselproductie niet alleen cruciaal voor de voedselvoorziening en milieubescherming, maar ook een economische noodzaak. We vinden het geweldig om te pionieren met nieuwe plantaardige evoluties. En vanwege de grote interesse van de consument hebben we besloten om ons assortiment van rendabele plantaardige oplossingen uit te breiden met rundvleesalternatieven die gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd in bestaande productieprocessen. De markt van de alternatieven concentreert zich vooral op vervangers van kip of bewerkte toepassingen zoals hamburgers en gehaktballen. De toevoeging van Meatless® rundsstukjes en gehakt biedt fabrikanten dus een nog ruimere keuze.”