×

Ÿnsect voorspelt forse groei en start wervingscampagne

Tuesday May 10, 2022
Back to overview
Share this article
Ÿnsect, wereldwijd de grootste producent van ingrediënten gemaakt van insecten, wil binnen drie jaar 120 nieuwe collega’s werven in Nederland. “De evolutie naar meer duurzame en gezonde voeding staat momenteel nog in zijn kinderschoenen, maar de vraag naar producten die aan deze normen voldoen zal in de komende jaren exponentieel stijgen”, aldus Tom Mohrmann, algemeen directeur van Ÿnsect Nederland.
 
Door de overname van Protifarm (Ÿnsect Nederland) in april 2021, versterkte Ÿnsect niet alleen zijn positie op de Nederlandse markt, maar ook op de internationale markt van voedingsingrediënten op basis van insecten voor humane consumptie. De overname van het Nederlandse bedrijf door de Ÿnsect Groep zorgde voor een grotere productiecapaciteit en tal van gekwalificeerde arbeidskrachten: het Nederlandse bedrijf is goed voor circa 70 werknemers in productie, R&D en diverse stafafdelingen. Op dit moment is Ÿnsect actief in drie landen: in Frankrijk, de Verenigde Staten en het Nederlandse Ermelo. Onlangs is er een recruitmentcampagne gestart, die laat zien dat Ÿnsect volop in ontwikkeling is.
 
Beleid waarin medewerkers centraal staan
Voor Ÿnsect zijn haar medewerkers de beste ambassadeurs van het bedrijf, waarbij iedereen  hetzelfde doel voor ogen heeft: de voedingsketen wereldwijd heruitvinden zonder te aarde te consumeren, door het gebruik van insecten. “Vanaf het begin willen we veranderingen doorvoeren om de relatie tussen onze werknemers en het bedrijf te intensiveren. Het is van belang dat we veranderingen doorvoeren die passend zijn in de huidige samenleving, zoals maatregelen voor gelijkheid op de werkvloer, het streven naar een goede werk-privé balans, en niet alleen de focus hebben op het salaris, maar integraal kijken naar vergoedingen in relatie tot het werk. Op basis hiervan hebben we in Frankrijk en nu ook in Nederland een innovatief en sociaal beleid geïmplementeerd”, vertelt Antoine Hubert, medeoprichter en CEO van Ÿnsect. “Onze ambitie voor een verdere ontwikkeling groeit constant en we zijn meer dan enthousiast om deel uit te maken van de voeding van morgen, zo innovatief en efficiënt mogelijk.”