×

Beyond Meat realiseert productiefaciliteit in Enschede

Monday June 15, 2020
Back to overview
Share this article
Beyond Meat gaat in Enschede een productiefaciliteit voor veganistische producten realiseren. Het Amerikaanse bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van plantaardig vlees, wil eind 2020 de nieuwe fabriek in gebruik nemen. “Deze nieuwe investering in productiecapaciteit onderstreept dat we ons voortdurend inspannen om wereldwijde markten te bedienen”, aldus CEO en oprichter Ethan Brown van Beyond Meat, dat ook een co-productiefaciliteit met Zandbergen in Zoeterwoude realiseert voor de Beyond Burger en Beyond Sausage.
 
De ultramoderne faciliteit in Zoeterwoude, in bezit van en volledig in gebruik door Zandbergen, is bedoeld voor een efficiëntere distributie van Beyond Meat-producten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). “Nu de vraag naar plantaardige eiwitten, en met name Beyond Meat-producten, in Europa en het Midden-Oosten toeneemt komt de officiële opening van deze co-productiefaciliteit in Zoeterwoude op het juiste moment”, stelt Adriaan Figee, Chief Commercial Officer van Zandbergen World’s Finest Meat.
 
De nieuwe co-productiefaciliteit van Zandbergen zal naar verwachting een minder zware
impact hebben op het milieu en beschikt over de nieuwste technologie op het gebied van
bouw en productie. De faciliteit is gebouwd volgens BREEAM Outstanding, wat tot de hoogst haalbare en de meest gebruikte duurzaamheidsnorm behoort voor gebouwen in Europa. De faciliteit biedt tevens een zuinig gebruik van energie en grondstoffen, en garandeert tegelijkertijd strenge controles op het gebied van afvalbeheer en transport om uitstoot te verminderen
 
Nieuwe verpakking
De productie in de nieuwe co-productiefaciliteit van Zandbergen bevat ook de nieuwe verpakking van zowel de Beyond Burger® als de Beyond Sausage®, die beiden binnenkort beschikbaar zijn in EMEA. Deze lichtere en duurzamere verpakking sluit aan bij Beyond Meat’s aandacht voor duurzaamheid. De nieuwe verpakking is voorzien van volledig recyclebare bakjes en bevat 30% minder materiaal, door het verminderen van gebruik van papier en plastic.
 
Mijlpaal in Enschede
De nieuwe, te realiseren fabriek in Enschede komt volledig in bezit van Beyond Meat zelf en is de eerste productiefaciliteit buiten Missouri (VS) die de innovatieve aanpak van Beyond Meat toepast op de bewerking van plantaardige eiwitten; de eerste stap in het productieproces. Na de opening eind 2020 wordt voor het eerst end-to-end-productie voor Beyond Meat in Europa mogelijk. Brown: “Onze nieuwe faciliteit in Enschede zal niet alleen de productie dichter bij de consument brengen, wat een investering is in de markten en gemeenschappen waar we leveren, maar zal ons naar verwachting ook in staat stellen om gebruik te maken van een lokale supply chain. Hierdoor zijn we in staat onze kostenstructuur en de duurzaamheid van onze activiteiten te verbeteren. We zijn zeer blij met deze volgende stap in het aanbieden van de voedings- en milieuvoordelen, dat plantaardig vlees de Europese consument brengt.”