×

Jos Hugense verlaat Meatless

Tuesday May 14, 2024
Back to overview
Share this article
Jos Hugense, oprichter en bestuurslid van Meatless, verlaat Meatless om zich op zijn privéleven te richten. Hij draagt zijn resterende verantwoordelijkheden over aan Niels E. Hower die al in april 2023 is benoemd tot General Manager om een soepele overgang te garanderen.
 
Niels E. Hower, General Manager van Meatless, erkent het werk van Hugense voor Meatless: "We nemen afscheid van een bekwame ondernemer. Als oprichter van Meatless is Jos vanaf het begin integraal betrokken geweest bij de ontwikkeling en realisatie van Meatless als product en bedrijf. Zijn gedrevenheid en passie zijn voor mij de afgelopen twaalf maanden zeer inspirerend geweest. Als team zijn wij hem dankbaar voor zijn bereidheid om als adviseur aan Meatless verbonden te blijven. Wij respecteren zijn wens om meer tijd te besteden aan nieuwe activiteiten buiten de voedingsmiddelenindustrie en wensen hem het allerbeste voor de toekomst.”
 
Belangrijke speler
Twintig jaar lang was Jos Hugense een integraal onderdeel van Meatless. Door zijn visie en inzet heeft Meatless zich ontwikkeld tot een succesvol bedrijf in de plantaardige eiwitsector. Met name op het gebied van getextureerde producten is het bedrijf uitgegroeid tot een belangrijke speler in de plantaardige eiwitsector. In 2022 werd het bedrijf overgenomen door BENEO, een divisie van de Südzucker Group, waarmee Meatless zich stevig positioneert voor verdere groei in de sector van plantaardige eiwitten. Ondertussen is de productiecapaciteit van het bedrijf aanzienlijk verhoogd en wordt er geïnvesteerd in een sterk commercieel team om verdere groei mogelijk te maken.