×

Han Go (Go-Tan) komt met ludieke 'verkiezingsvideo'

Tuesday March 16, 2021
Back to overview
Share this article
Directeur Han Go, van sauzenmerk Go-Tan, heeft de Tweede Kamerverkiezingen aangegrepen voor een ludieke actie. Bij wijze van 'verkiezingsstunt' richtte Tan zijn eigen politieke partij op: SP21 (Sriracha Partij'21), vernoemd naar de scherpe srirachasaus. De bijbehorende video ging direct viral op social media.

In de video profileert Go zich met veel zelfspot als 'rijsttrekker' van een partij die 'de zwetende kiezer' moet overtuigen om te kiezen 'voor een hetere wereld'. Hij ging op campagne in zijn woonplaats Tiel en deelde onder meer stickers uit. De video die dit tafereel opleverde, is inmiddels honderden keren gedeeld op de verschillende social media. "Het is puur grappig bedoeld. Ik houd er wel van om mezelf soms op de hak te nemen. Je ziet in campagnetijd in de stad vaak politici die dan wat onhandig en onwennig een praatje hier en daar aan het maken zijn. We wilden daarom graag een filmpje in die trant maken", zegt Tan in De Gelderlander. "Vooral op LinkedIn is het echt een succes. Alleen al daar is de video meer dan 33.000 keer bekeken. Dat had ik nooit verwacht. De reacties zijn leuk. Mensen vragen grappend of ze rijstduwer mogen worden en of ze me een brandende vraag kunnen stellen. De sriracha­saus is ons topproduct, maar in het buitenland is deze hete saus nog veel populair­der dan hier. In Nederland zijn de sojasaus en chilisaus nog meer in trek."

Bekijk HIER de volledige verkiezingsvideo of lees HIER de reportage die vaktijdschrift Meat & Co eind 2020 maakte bij Go-Tan.