×

Nieuwste uitgave Meat & Co ligt op de deurmat

Monday June 21, 2021
Back to overview
Share this article
Sinds afgelopen vrijdag ligt een nieuwe uitgave van vaktijdschrift Meat & Co op de deurmat. De coverstory gaat over het ClearOil-oliefiltersysteem dat HiTec Food Systems heeft gerealiseerd bij Dalco Food in Oosterhout. Andere grote verhalen komen voor rekening van onder meer Meatless Farm, Sanders Heftrucks, Normec Foodcontrol en LETSbv.

Het Britse merk Meatless Farm, gespecialiseerd in plantaardige vleesproducten, heeft zijn hoofdkantoor gevestigd in Amsterdam. Chief Marketing Officer (CMO) van Meatless Farm Global is Ferry Kamp. “Wij zijn niet tegen vlees eten of uitgesproken pro-vegan. Wij geloven wel in wat minder vlees en het maken van kleine stapjes, die uiteindelijk grote veranderingen teweeg kunnen brengen”, vertelt Kamp.
 
Sanders Heftrucks
Sanders Heftrucks is specialistisch leverancier van magazijntrucks voor gebruik in de voedingsmiddelen- en vleesverwerkende industrie. De gelakte, gegalvaniseerde en zelfs de inox trucks die het Helmondse bedrijf levert, voldoen aan de strengste hygiënische eisen en zijn geschikt voor de zwaarste werkomstandigheden. “Op basis van de klantspecifieke situatie komen we met ons advies. We onderscheiden ons graag vooraf, zodat we problemen achteraf kunnen voorkomen”, zegt directeur-eigenaar Bart Sanders van Sanders Heftrucks.

 Coverstory: HiTec Food Systems
Sinds een half jaar maakt Dalco Food in Oosterhout gebruik van het HiTec ClearOil-filtersysteem. Daarmee wordt de olie in de industriële friteuse ontdaan van vervuiling, zodat de fryer drie dagen achtereen continu kan blijven draaien. En nog belangrijker: de kwaliteit van de producten (vegetarische snacks) die Dalco Food ontwikkelt en verwerkt, is gewaarborgd en blijft stabiel. “Sinds HiTec de oliefilter heeft geplaatst, hebben we geen spikkeltjes of afkeur meer”, zegt werkvoorbereider Hans Pellis. “En dat is waarvoor wij het doen”, benadrukt sales director Jeroen Lijkendijk van HiTec Food Systems.
 
Normec Foodcontrol
Normec Foodcontrol (onderdeel van Normec Foodcare) werd onlangs als één van de eerste laboratoria in de Benelux geaccrediteerd voor de enzymatische bepaling van de drie belangrijkste voedingszuren die werkzaam zijn tegen de Listeria-bacterie. Reden voor onze redactie om dieper in te gaan op deze materie met Aldo Evers en Stefan Coghe van Normec Foodcare. “Listeria is voor de voedingsmiddelensector hele belangrijke thematiek. Een betere controle is gewenst, zeker in de vleessector. Wij staan daarom graag vleesverwerkende bedrijven bij met totaaloplossingen die haalbaar te realiseren zijn”, benadrukt Evers.
 
LETS bv
Al bijna veertig jaar is LETS bv een betrouwbare partner gebleken op het gebied van reinigingstechniek en persluchtinstallaties voor bedrijven in de voedsel- en vleesverwerkende industrie. Eén van de vleesverwerkers die al decennialang vertrouwt op de expertise en oplossingen van LETS, is Chateau Briand in Soest. “We hebben in 2018 de fabriek flink verbouwd en uitgebreid. In het voortraject hebben we onze wensen en eisen op tafel gelegd bij LETS en zij hebben daar een mooi totaalproject van gemaakt”, vertelt Bram de Groot namens Chateau Briand.

Lees deze en andere verhalen in de digitale uitgave van vaktijdschrift Meat & Co.