×

Predicaat ‘Koninklijk’ voor Smeva Group

Tuesday October 19, 2021
Back to overview
Share this article
Smeva heeft het predicaat ‘Koninklijk’ toegewezen gekregen van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander der Nederlanden. Het is een kroon op het werk van het Brabantse familiebedrijf dat al 100 jaar hoogwaardige toonbanken, koel- en vriescellen en stekkerklare koelmeubelen ontwikkelt, produceert en levert aan klanten over de hele wereld. “Mijn vader, Frans Smets, heeft het bedrijf groot gemaakt in de koeltechniek. Helaas is hij recent overleden, maar dit predicaat is de kroon op zijn werk”, vertelt Charles Smets, CEO van de Smeva Group.
 
Smeva heeft de Koninklijke onderscheiding met trots in ontvangst genomen en ziet het predicaat als een bekroning op generaties gepassioneerd werk. Inmiddels staat de derde generatie Smets aan het roer van het Valkenswaards bedrijf. Smeva is met haar 230 medewerkers een vaste waarde binnen de Brabantse gemeenschap. Charles Smets vertelt: “Al 100 jaar ontwikkelen, produceren en leveren we producten aan klanten over de hele wereld. De betrokkenheid van de familie is in de gehele organisatie voelbaar. Mijn opa Marcelis Smets richtte het bedrijf in mei 1920 op onder de naam Stoommeubelfabriek De Nijverheid en mijn vader heeft het bedrijf vervolgens groot gemaakt in de koeltechniek.”
 
Stay cool: Smeva 100 jaar
In de afgelopen eeuw heeft de koeltechnische branche een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Smeva is uitgegroeid tot een bekend innovatief bedrijf in koeltechnische oplossingen. Werd er in de beginperiode van Smeva nog gekoeld met koelstaven, tegenwoordig worden milieuvriendelijke natuurlijke koudemiddelen, zoals propaan en CO2, gebruikt voor het koelen van producten. Smets: “Hoe blijf je een succesvol bedrijf in koeltechniek? Smeva staat voor kwaliteit, degelijkheid en betrouwbaarheid. Dat horen we ook terug van onze klanten. Mijn vader kwam in zijn tijd met grensverleggende koeltechnische innovaties op het gebied van prefab modulaire koel- en vriescellen en volledig geïntegreerde bedieningstoonbanken. Dat innovatieve karakter hebben we altijd vastgehouden.”