×

Voedselbranche helpt tulpenkwekers met ludieke actie

Monday March 23, 2020
Back to overview
Share this article

Alle 350 medewerkers van voedselproducent De Menken Keuken uit Sassenheim zijn afgelopen vrijdag verrast met een tulpenboeket. Op initiatief van Michiel van ’t Hek van De Menken Keuken en onderneemster Wilma Mesman uit Lisse is de actie ‘Tulpen voor voedsel’ in het leven geroepen.
 

Voedselproducerende bedrijven die topomzetten draaien, worden opgeroepen hun medewerkers in de tulpen te zetten. Sinds vrijdag worden duizenden bossen uitgereikt aan de buffelende personeelsleden. De hamsterwoede in Nederland zorgt ervoor dat het personeel van bakkerijen, vlees- en visverwerkers, zuivelproducenten, supermarkten en transporteurs dag en nacht werken om Nederland van eten te voorzien. De bloemenbranche lijdt echter zwaar onder de coronacrisis door de weggevallen export en kan elk beetje extra verkoop goed gebruiken.

Tulpenkweker Arjan Smit uit Spierdijk heeft een coördinerende rol bij deze ludieke actie.Ook bedrijven buiten de voedselsector worden opgeroepen in te haken op de sympathieke actie via tulpenvoorvoedsel.nl.