×

FoodLine System breidt portfolio uit met Autotherm

Thursday March 25, 2021
Back to overview
Share this article
FoodLine System heeft zijn merkenportfolio uitgebreid met Autotherm, dat bekend staat om zijn rook- en kookkasten en droogkamers. “Met Autotherm leveren we rook-, kook- en bakkasten plus droogkamers alsook semiautomatische doorloop-systemen waar de sectie voor roken en koken wordt gecombineerd tot een intensief koelsysteem met een geïntegreerd transportsysteem”, vertelt sales manager Pascal Derksen van FoodLine System.
 
Het Duitse merk Autotherm, dat inmiddels al meer dan 70 jaar in particuliere handen op de markt is, geniet in eigen land en ook daarbuiten bekendheid vanwege een doorontwikkelde rookmethode op basis van stoom, die bijzonder geschikt is voor een effectieve productie van heet gerookte producten. “Autotherm werkt al meer dan 50 jaar aan de ontwikkeling van het stoomrooksysteem en ontwikkelt het continu door. Vorig jaar hebben ze opnieuw een patent voor een verder gesofisticeerde uitvoering aangevraagd. We kunnen door extractie van alle noodzakelijke rookdelen door stoom bij de houtsnippers meer smaak en kleur genereren en dus ook een bereidingstijd en minder gewichtsverlies realiseren”, legt Derksen uit.
 
Samenwerking
Voor de distributie in Nederland heeft Autotherm nu gekozen voor een samenwerking met FoodLine System. “Autotherm heeft in Nederland al een paar grote klanten, maar de leveringen zijn tot op heden nooit echt via een tussenpersoon gegaan. Daarin komt nu verandering in. Wij zijn er trots op dat we ons merkenportfolio met dit Duitse kwaliteitsmerk hebben kunnen uitbreiden”, besluit Derksen.