×

Samenwerking, e-packaging en recycling thema’s Empack

Wednesday February 27, 2019
Back to overview
Share this article
Naast ketensamenwerking en e-packaging is plastic recycling uitgeroepen tot hoofdthema van Empack 2019. De drie thema’s die Empack-organisator Easyfairs dit jaar hanteert voor de beurs op woensdag 3 en donderdag 4 april, hebben stuk voor stuk te maken met duurzaamheid. Anno 2019 ontkomt ook de vleesverwerkende industrie bij hun keuze voor verpakkingen niet meer aan dit belangrijke onderwerp.
 
Binnen de Nederlandse verpakkingsindustrie is plastic recycling een veelbesproken onderwerp. Grote fabrikanten gaan op zoek naar nieuwe samenwerkingen met innovators om plastic te hergebruiken, te recyclen of het algehele gebruik te reduceren. Er wordt in de verpakkingsindustrie meer aandacht dan ooit besteed aan duurzame oplossingen, onder meer het recyclen van plastic valt onder deze noemer. Om die reden komt dit hoofdonderwerp uitvoerig terug tijdens de beurs; het wordt uitgebreid behandeld in de vorm van een miniconferentie: ‘Gerecycled plastic voor voedselcontactmaterialen’. Dit gebeurt in samenwerking met NRK recycling, onder leiding van Kris Callaert. De laatste ontwikkelingen op het gebied van recycleerbare materialen die kunnen worden gebruikt voor verpakkingen in de voedselindustrie, zullen worden besproken door vier experts. Vragen met betrekking tot wetgeving, het testen van diverse materialen en voedselveiligheid komen aan bod. Tijdens de inhoudelijke conferentie worden praktische handvatten gegeven, gevolgd door een paneldiscussie om ook het publiek actief te laten participeren.
 
Automation en Logistics & Distribution
Vanwege het succes in 2017 zal Empack dit jaar wederom gelijktijdig met Automation en Logistics & Distribution worden gehouden. Op woensdag 3 en donderdag 4 april maakt dit drietal vakbeurzen de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch tot dé ontmoetingsplek waar verpakken, logistiek, distributie en de automatiseringskant samenkomen. Dankzij de vele topsprekers, 320 exposanten en 6.500 bezoekers geeft Empack professionals uit de vleesverwerkende en voedingsmiddelenindustrie de mogelijkheid om hun netwerk  te versterken en om innovaties binnen de continu ontwikkelende verpakkingsbranche te ontdekken.