×

E-commerce-platform Nextdeli op zoek naar leveranciers

Thursday June 25, 2020
Back to overview
Share this article
Ondernemer en slagerszoon Ben Hansen start deze zomer met het nieuwe E-commerce-platform Nextdeli. In eerste instantie voor slagerijen, poeliers en delicatessenwinkels. Daarna wordt het verder snel uitgebreid naar kazen- en notenwinkels, viswinkels, bakkerijen en groentewinkels. “Door het e-commerce platform worden de speciaalzaak en haar leverancier dichter bij elkaar gebracht”, aldus Hansen.
 
Nextdeli wordt uitsluitend een business-to-businessplatform en is niet voor consumenten toegankelijk. Met dit initiatief wil de speciaalzaakmarkt een kwaliteitsimpuls geven. “Vijftig jaar geleden waren er in Nederland 50.000 foodspeciaalzaken. Dat zijn er nu nog 5.000. Het wordt tijd dat de speciaalzaak specialer wordt! Dat biedt kansen voor de speciaalzaakondernemer, maar ook voor diens leverancier”, legt Hansen uit.
 
Aanbieden
Er zijn duizenden producten op de markt beschikbaar en de reguliere groothandels hebben in hun distributiecentra maar een beperkte capaciteit. Ze kunnen bijvoorbeeld duizend verschillende producten aanbieden, terwijl slagers daar in deze tijd misschien wel behoefte hebben aan 10.000 verschillende kwaliteitsproducten om hun klanten te binden. “Daardoor is niet alleen de keuze uit producten, maar ook uit leveranciers beperkt. Er zijn veel mooie, lokale leveranciers, die bijzondere en kwalitatief uitstekende producten leveren. Voor hen is het bijvoorbeeld heel lastig om deze producten landelijk te leveren”, zegt Hansen (foto). Hij benadrukt: “Ook voor grotere leveranciers is het platform aantrekkelijk. Zij willen hun productinnovaties het liefst van de daken schreeuwen.”
 
Voordelen
Hansen: “Het mes snijdt aan twee kanten. Leveranciers bieden hun onderscheidende
assortiment aan via een eigen webshop op Nextdeli.com. Zo krijgt de ondernemer achter de speciaalzaak toegang tot een wereld aan vers. Leveranciers leveren de bestellingen aan op ons distributiecentrum en de volgende dag leveren wij, gekoeld en diepvries, de gehele bestelling af bij de versspeciaalzaak. Waar dan ook in Nederland. Gratis!”