×

Nederlands varkensvlees met ALG wint prijs in Italie

Thursday March 26, 2020
Back to overview
Share this article
De Puro Beretta-lijn van Italiaanse vleeswarenproducent Fratelli Beretta heeft onlangs de eervolle titel ‘Product van het jaar 2020’ in de categorie Vleeswaren gewonnen. “Een prijs waar wij enorm trots op mogen zijn, want het varkensvlees van deze duurzame vleeswaren lijn is afkomstig van onze varkens met de Antibioticavrij Leven Garantie (ALG)”, aldus de Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV).
 
KDV en Fratelli Beretta werken sinds april 2018 samen. Varkensvlees met de Antibioticavrij Leven Garantie is voor deze Italiaanse afnemer dé manier om mooie vleeswaren op de markt te brengen en zich binnen Italië - een land waar het vraagstuk naar de resistentie van antibiotica enorm actueel is - te profileren en te laten zien waar zij voor staan.

‘Sluit perfect aan’
De Puro Beretta-lijn bestaat uit gekookte ham, mortadella, salami en rauwe ham. De producten zijn onder andere lactose- en glutenvrij en het bedrijf is transparant over het gebruik van ingrediënten en additieven. Een werkwijze die perfect aansluit bij die van KDV. Enrico Farina, marketingdirecteur van Fratelli Beretta, geeft aan: “Innovatie en onderzoek vormen het fundament van onze toekomst. Ik wil deze prijs opdragen aan iedereen die heeft bijgedragen aan dit succes.”