×

VION: 'Teleurgesteld over hoe soms over ons is gesproken'

Tuesday June 30, 2020
Back to overview
Share this article
De Centrale Ondernemingsraad (OR) van Vion Boxtel is teleurgesteld in hoe 'in sommige media over het bedrijf en de medewerkers wordt gesproken'. Daarmee verwoordt de OR volgens Vion het gevoel van het personeel. "In de afgelopen weken hebben we allemaal keihard gewerkt om te zorgen dat we veilig en gezond kunnen werken", aldus Herman Conne, voorzitter van de OR.

"Onze medewerkers trekken zich de negatieve publiciteit aan rondom hun werk bij de slachterij, de huisvesting en het vervoer", laat Conne weten. "Onze medewerkers zijn teleurgesteld over de manier waarop er in sommige media over het bedrijf en de medewerkers wordt gesproken. Vanaf het begin van de uitbraak van het coronavirus hebben wij gezorgd dat er elke dag vers voedsel in de winkel ligt, ook op verzoek van de overheid. Als OR staan wij bij het indammen van het coronavirus volledig achter onze werkgever. Mede hierdoor kunnen wij elke dag met plezier en trots doorwerken om de voedselvoorziening te verzorgen van miljoenen mensen."

Demonstratie in Boxtel
Afgelopen week is er een demonstratie in Boxtel geweest om de vestiging te sluiten. Conne: "Wij willen duidelijk uitspreken dat wij niet achter deze demonstratie staan. Wat ons betreft moeten we samen onze schouders er onder zetten, tegen het virus en voor het draaiende houden van de voedselvoorziening - ook voor al die gezinnen die hier een bijdrage aan leveren. We horen van de medewerkers dat ze zich veilig voelen met alle maatregelen die genomen zijn, maar zich ook soms nog zorgen maken."