×

Nieuwe uitgave Meat&Co ligt (bijna) op de deurmat

Monday December 04, 2023
Back to overview
Share this article
Deze week verschijnt een nieuwe uitgave van vaktijdschrift Meat&Co. De coverstory komt ditmaal voor rekening van IVS Industrial Vacuum Systems, dat pasklare vacuümsystemen voor transport, verpakken, ontluchten en koelen ontwikkelt en test voor bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie. Thema is 'Controle & Inspectie'. Verder blikken we terug op het World Meat Congress en besteden we uitgebreid aandacht aan oplossingen van Engilico, Oerlemans Plastics en De Koningh. Ook bracht onze redactie een bezoek aan ABZ-Anloo.

CEO’s, directeuren, politici en leveranciers uit alle windstreken lieten zich medio oktober tijdens het World Meat Congress 2023 bijpraten over demografie, dierenwelzijn en gezondheidsaspecten die het imago van vlees kunnen verbeteren en de rol van de sector in de maatschappij beter moeten borgen.
 
In-line lasnaadinspectie Engilico
Engilico, specialist op het vlak van niet-destructieve in-line lasnaadinspectie, levert zowel voor flexibele verpakkingen als voor schaaltjes en dieptrekverpakkingen oplossingen om een betere verpakkingskwaliteit, hogere verpakkingsproductiviteit en end-of-line-automatisering te realiseren.
 
Datamanagementsoftware Mettler-Toledo
Mettler-Toledo Productinspectie presenteert de nieuwste versie van de geavanceerde datamanagementsoftware ProdX™. ProdX™ 2.6 werd speciaal ontworpen voor producenten van voedingsmiddelen en verbetert de dataverwerking, kwaliteitscontrole en operationele efficiëntie in de voedingsmiddelenindustrie.
 
Coverstory: IVS Industrial Vacuum Systems
IVS Industrial Vacuum Systems ontwerpt, maakt en test pasklare vacuümsystemen voor transport, verpakken, ontluchten en koelen. “Wij zijn échte vakidioten die geen probleem uit de weg gaan. Wij gaan een stap verder dan wat er tot nu toe werd aangeboden in de vleessector”, benadrukken Raimond van der Meer en Alexander van Boven.
 
Tweedehands machines voor foodsector
MCG Trading is specialist in de in- en verkoop van tweedehands machines in de voedingsindustrie. Het bedrijf wordt gerund door de broers Maarten én Dinant Goud. “Het is onze missie om klanten de best mogelijke én betaalbare oplossing te bieden voor automatisering in de voedselindustrie.”
 
Recyclebare mono-barrièrefolie voor vlees
“OPTILAYER is de naam van onze nieuwe barrièrefolies, welke ook in volledig recyclebare varianten verkrijgbaar zijn. Daarmee voldoen deze folies aan de groeiende vraag naar circulaire verpakkingen vanuit de vleessector”, weet productmanager vleesindustrie Edwin de Vries van Oerlemans Plastics.
 
Controlewegers van De Koningh
Door het instellen van een boven- en ondermarge krijgt elke producent in de vleesverwerkende industrie het gewenste gewicht van zijn producten. En dit kan op hoge snelheid van ieder product dat over de band gaat. De Koningh beschikt over een uitgebreid assortiment controlewegers.
 
Reportage bij ABZ-Anloo
ABZ-Anloo vierde onlangs zijn zestigjarig jubileum. De vleesfabrikant uit het Drentse Anloo werd opgericht door Arie Bos en wordt sinds ruim twintig jaar geleid door de huidige directeur-eigenaar Erwin. Ook Erwins zoon Sander is inmiddels actief in het familiebedrijf. “Wij onderscheiden ons door innovatief te zijn.”