×

Jubileumeditie Vers Inspiratie Platform met extra grote opzet

Thursday January 31, 2019
Back to overview
Share this article
Het Vers Inspiratie Platform (VIP) beleeft op maandag 1 en dinsdag 2 april haar eerste lustrum. Voor deze jubileumeditie kiest organisator Versplatform voor een grotere opzet dan in voorgaande jaren. Zo worden alle drie de hallen van Expo Houten benut, met veel aandacht voor het slagersvak in hal 1, en diverse workshops met onderdelen gericht op ondernemers en medewerkers binnen de foodbranche.
 
Voor de beurs heeft Versplatform de handen ineengeslagen met enkele vaste partners, zoals de Vereniging van Keurslagers en de Vereniging voor Nederlandse Visspecialisten. Verder is een samenwerking gezocht met de KNS en het Expertisecentrum voor de slagerij. Dit is uiteraard ook terug te zien in het beursaanbod. Hal 1 is primair gericht op de slagerij maar biedt ook een breed aanbod voor andere versspecialisten. De workshops vinden plaats in hal 2 en in hal 3 wordt de ‘Markt van de toekomst’ gepresenteerd met een inkijkje in de laatste trends voor de ambulante handel.
 
Kennisoverdracht
Voor alle slagers is er een exclusief zaalprogramma in de grote zaal, maar ook voor andere bezoekers is er genoeg te doen, zoals een heuse ‘College Tour’, waarbij ondernemers uit de versbranche hun visie delen. Expert Peter-Jan Smits vertelt tijdens een interactieve workshop over ziekteverzuim en tijdens een andere workshop leren deelnemers hoe zij kunnen inspelen op de trend van online (e-commerce). Ook is er een geur- en smaaktest voor versspecialisten.