×

'Verbufa ondersteunt ons uitstekend bij onze productie'

Donderdag 01 oktober 2020
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
De samenwerking tussen Compaxo Vleeswaren en machinefabrikant Verbufa gaat alweer zeventig jaar terug. Ook nu de volgende generaties aan het roer staan bij beide bedrijven, is de samenwerking niet minder geworden. Sterker nog, binnen de productiefaciliteit van Compaxo in Gouda staan zo’n dertig machines opgesteld die zijn ontwikkeld of worden verkocht door Verbufa, waaronder de nieuwste Handtmann vacuüm vulmachines. “Wij hebben de beste machines nodig. Er zijn er maar een paar die dit soort techniek kunnen maken, maar die staan meestal in de schaduw van Verbufa”, aldus directeur Jeroen van der Post van Compaxo.
 
De jarenlange samenwerking tussen Compaxo en Verbufa staat niet op zich. Er zijn veel parallellen te trekken tussen beide bedrijven. Zo werd Verbufa in hetzelfde jaar (1952) opgericht als dat Compaxo zijn intrek nam in de huidige vleeswarenfabriek aan de rand van Gouda. Bovendien zijn het allebei familiebedrijven, wat ertoe geleid heeft dat de zakelijke relatie tussen beiden meer gezien kan worden ‘als een sterke band’. “Als achtjarig jongen liep ik hier al rond”, herinnert Mark Marrink van Verbufa. “Mijn vader kwam hier al graag over de vloer. De band is namelijk heel hecht. Op directieniveau wisselen wij zeer veel kennis uit”.

Flexibel
Directeur Jeroen van der Post van Compaxo beaamt de woorden van Marrink. “Er werd vroeger al veel verlangd van de machines en feitelijk is dat nog steeds zo. We maken hier honderden verschillende vlees- en vegetarische producten. Dat betekent dat we flexibel willen en moeten kunnen zijn. Verbufa ondersteunt ons daar uitstekend in.”

Lees hier het volledige artikel in de digitale uitgave van vaktijdschrift Meat & Co over de ondersteuning en mogelijkheden die Verbufa biedt.