×

FNV dreigt met staking als GPS 'niet op eisen ingaat'

Dinsdag 29 september 2020
Terug naar overzicht
Deel dit artikel

FNV heeft de directie van pluimveebedrijf GPS in Nunspeet een ultimatum gestuurd. Als het bedrijf niet voor vrijdag 2 oktober 17.00 uur op de eisen van de medewerkers in gaat, zullen er vanaf volgende week acties volgen. Karel de Buijzer, bestuurder FNV Voedingsindustrie: "Daarbij sluiten we werkonderbrekingen of stakingen niet uit. Medewerkers zijn het zat, het is tijd dat er naar ze geluisterd wordt."

Bijna tweehonderd medewerkers ondertekenden deze maand een petitie gericht aan de directie. Daarin eisten de medewerkers dat veranderingen alleen ingevoerd worden na overleg met de vakbond en dat verplicht overwerken niet meer voorkomt. Ook willen de medewerkers dat uitzendkrachten na een jaar in vaste dienst worden genomen.

Uitzendkrachten
In een reactie heeft de directie laten weten dat ze op de eerste twee punten de medewerkers tegemoet willen komen, maar geen uitzendkrachten na een jaar in dienst willen nemen. "Dat is nou juist wel heel belangrijk voor de medewerkers. Iedere keer andere collega’s zorgt voor onrust en extra werk. Ze moeten steeds opnieuw mensen opleiden. Nieuwe uitzendkrachten spreken ook steeds vaker geen Nederlands, waardoor opleiden nog intensiever wordt", aldus De Buijzer.
Als de directie van GPS niet op de eisen in gaat, komen FNV en de medewerkers dit weekend bijeen om te kijken hoe de acties er uit gaan zien.