×

Integratie weegsystemen in buisbanen

Donderdag 03 september 2020
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Om het programma voor buisbanen nog completer te maken voert HHS RVS Producten met Höcker nu ook weegsystemen voor integratie in het buisbaansysteem. Het weegsysteem bestaat uit een weegcel inclusief 2” buisbaan, een montagebrug en uitleesterminal met diverse functies. Deze complete oplossing kan geijkt aangeleverd worden en eenvoudig gemonteerd worden op elke gewenste hoogte.
 
Met deze toevoeging ontstaat een nog completer programma voor buisbaanconstructies. In het programma zaten al de buisbaan zelf, wissels en bochten, montagemateriaal en alle toebehoren. De buisbanen zijn leverbaar in standaard verzinkt staal of met een kunststof inlage voor lagere glijweerstanden, vermindert smeerstofverbruik en eenvoudige uitwisselmogelijkheden. De weegsystemen zijn in beide varianten verkrijgbaar.
 
Precisie
De weegunit is verkrijgbaar in verschillende lengtes (200 tot 1000 millimeter) waarbij één of twee weegcellen worden ingezet. Door gebruik te maken van twee weegcellen wordt een nauwkeurige weging mogelijk van een breed verspreide last. De uitleesterminal is voorzien van vijf verschillende programma’s en te koppelen met een printer en/of een ERP-programma.
 
Eerste systeem
Het eerste systeem is geleverd aan Lamsvlees Bossink (www.lamsvleesbossink.nl) in Weerselo. In de nieuwe kleinschalige uitsnijderij kan een lam op 50 gram nauwkeurig aan de haak gewogen worden. Zo heeft Bauke Bossink volledige controle over inkomende en vooral uitgaande producten.