×

Mens, dier en milieu centraal wordt standaard bij Scheria

Woensdag 02 september 2020
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Scheria, leverancier van onder meer slagerijen, poeliers en groothandels, biedt afnemers voortaan ook kipproducten van Wellfoort Farms aan. Bij dit familiebedrijf uit Stompwijk staan mens, dier en milieu centraal in hun marktconcept. Dat past eveneens bij wat in de toekomst de standaard moet zijn bij Scheria.
 
Met Wellfoort Farms kan Scheria nu een bijzondere nieuwe standaard aan hun assortiment van Gildehoen-, Scharrelhoen- (Beter Leven 2*) en Polderhoen-concepten (biologisch) toevoegen. Wellfoort staat namelijk voor 100% pure kip. Gegarandeerd vrij van antibiotica, gevoerd met uitsluitend natuurlijk en verantwoord voer, opgegroeid op duurzame boerderijen. Deze drie-eenheid geeft een perfect antwoord op de toenemende vraag naar kipproducten waar zowel dierenwelzijn en consumentenwelzijn voorop staan. Wellfoort-kip is een meerwaarde in de markt tegen een scherpe prijs.
 
Introductie
De eerste leveringen vonden begin april plaats. Binnenkort zal de introductie van Wellfoort feestelijk gevierd worden. Scheria en Esbro werken namelijk ook samen op het gebied van marketing en promoties. Deze verbonden werkwijze past volledig in de lijn van de bijzondere samenwerking. Scheria en Esbro werken namelijk al meer dan dertig jaar samen als uitsnijderij en slachterij in de pluimveeverwerking. Met Wellfoort liggen er volop kansen voor een succesvol vervolg. Wellfoort is exclusief voor poeliers en slagerijen verkrijgbaar via Scheria en de verspartners waar Scheria landelijk mee samenwerkt.

Samenwerkingspartners
Scheria heeft de volgende samenwerkingspartners: Palve Vers Groep (Palveco & Jelco) in Heerhugowaard en Leeuwarden; Medaillon- Topvlees in ’s-Gravenzande; Verscentrum Ter Brugge in Borne, Verscentrum in Ede; VAV divers in Etten-Leur; Arts Divers B.V. in Heijen; Poelier De Kuikenhof in Mechelen; Poelier Tijsen in Nuenen; Poelier van Berkel in Loon op Zand; Daamen verswaren in Maastricht; Volfood versgroothandel in Barnveld; Vink Vleeswaren in IJsselstein & Avc vleescentrale in Vlissingen.