×

IFFA wil ook ontmoetingsplek voor alternatieve eiwitten zijn

Donderdag 04 november 2021
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
De markt voor plantaardig en kweekvlees is booming. Om technologische vooruitgang en uitwisseling tussen de vlees- en alternatieve eiwitindustrie te bevorderen, gaan het Good Food Institute Europe en Messe Frankfurt een strategische samenwerking aan voor IFFA 2022. Omdat conventioneel, plantaardig en kweekvlees grotendeels dezelfde verwerkingstechnologieën gebruiken, presenteren de toonaangevende leveranciers van apparatuur en ingrediënten hun nieuwe ontwikkelingen voor al deze sectoren van 14 tot en met 19 mei 2022 in het Duitse Frankfurt.
 
Het Good Food Institute Europe (GFI Europe) is een internationale NGO die werkt aan het bouwen van een duurzaam, veilig en rechtvaardig voedselsysteem. Het instituut werkt samen met wetenschappers, bedrijven en beleidsmakers om plantaardig en gekweekt vlees, eieren, zuivel en zeevruchten te bevorderen, waardoor ze smakelijk, betaalbaar en toegankelijk zijn in heel Europa. Kerstin Horaczek, Vice President Technology Shows van Messe Frankfurt, verwelkomt deze nieuwe samenwerking: “We zijn zeer verheugd om samen te werken met de wereldwijd gerenommeerde experts voor alternatieve eiwitten van het Good Food Institute Europe. Samen zijn we overeengekomen dat, naast de focus op de vleesindustrie, we IFFA willen uitbouwen tot een echte accelerator voor een efficiënte en grootschalige productie van plantaardige eiwitten en kweekvlees.”
 
Veelzeggend
GFI Europe zal zich op IFFA 2022 presenteren als onderdeel van de IFFA Factory, waar productieprocessen worden getoond in live demonstraties. Carlotte Lucas van het Good Food Institute Europe kijkt ook uit naar de samenwerking met IFFA: “Het feit dat IFFA, 's werelds toonaangevende vakbeurs voor de conventionele vleesindustrie, ervoor heeft gekozen om alternatieve eiwitten een belangrijk onderdeel van hun agenda te maken, toont het groeiende belang van en de toenemende interesse in de plantaardige en kweekvleessector.”