×

Schouten Europe lanceert No Egg White: plantaardig ei-eiwit

Dinsdag 04 april 2023
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Schouten Europe, producent van plantaardige vlees- en visalternatieven, kondigde vandaag de lancering aan van haar nieuwste innovatie - een plantaardig ei-eiwit dat eruitziet en smaakt als dierlijk kippenei-eiwit.
 
Met de toenemende vraag van consumenten naar duurzame en ethische voedselopties, heeft Schouten Europe een uniek plantaardig ei-eiwit ontwikkeld dat dezelfde voedingsvoordelen biedt als echt kippenei-eiwit, zonder dieren of het milieu te schaden. Het product is een uitkomst voor mensen met een allergie voor ei. "Consumenten zijn op zoek naar gezondere en meer duurzame voedingsopties, maar ze willen niet inleveren op smaak of textuur", zegt Peter Schouten, CEO van Schouten Europe. "Ons plantaardig ei-eiwit is de perfecte oplossing voor wie op zoek is naar een alternatief voor traditioneel kippenei-eiwit."
 
Hoewel de eierindustrie vooruitgang heeft geboekt bij het reduceren van waterverbruik en het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen, blijft de productie van eieren een intensief proces in vergelijking met plantenteelt. Bovendien uiten verschillende vooraanstaande dierenwelzijnsorganisaties hun bezorgdheid over het welzijn van kippen in productiefaciliteiten.
 
No Egg White in blokjes
"We zijn verheugd om ons plantaardig ei-eiwit op de markt te brengen en de verschuiving naar een meer houdbare voedselproductie te helpen versnellen", aldus Schouten. "Wij geloven dat onze innovatieve oplossing bij uitstek geschikt is voor industrieel gebruik waarbij producenten ei-eiwit verwerken in producten. Eieren zijn de laatste jaren enorm in prijs gestegen, daarom is deze plantaardige variant ook prijstechnisch interessant."
 
Het plantaardige ei-eiwit van Schouten Europe kan worden gebruikt in een verscheidenheid aan toepassingen zoals smeersalades, maaltijdsalades, wraps en sandwiches. Hierdoor is het een veelzijdig ingrediënt voor voedingsbedrijven die plantaardige opties willen toevoegen aan hun productlijnen.
 
PLMA-beurs
Het plantaardige ei-eiwit van Schouten is nu beschikbaar voor voedingsbedrijven en fabrikanten in Europa en daarbuiten. Schouten zal haar nieuwste innovatie ook presenteren tijdens de PLMA-beurs in Amsterdam op 23 en 24 mei. Het veganistische product is koelvers verkrijgbaar in palen van 4,5 kg en heeft een houdbaarheid van minimaal drie maanden. Het product is gemaakt van koolzaadolie en soja-eiwit en biedt de authentieke ervaring van kippenei-eiwit in zowel smaak als textuur.