×

Wijzigingen in Raad van Commissarissen Vion

Maandag 05 april 2021
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Vion heeft bekend gemaakt dat Peter Broeckx per 18 maart 2021 deel uitmaakt van de raad van commissarissen van het bedrijf.
 
Peter Broeckx heeft brede internationale ervaring als bestuurslid in de agrarische sector en heeft een achtergrond in de melkveehouderij. Hij heeft de Belgische nationaliteit en beschikt over bestuurlijke ervaring in tal van landbouwbesturen en -organisaties zoals Boerenbond, Agri Investment Fund, AVEVE en Covalis. Van 2007 tot 2015 was hij voorzitter van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (Vlam). Tot voor kort was hij voorzitter van de raad van commissarissen van CRV, een Nederlands-Vlaamse coöperatie voor rundveeverbetering.

'Blij met nieuw lid' 
Theo Koekkoek, voorzitter van de raad van commissarissen: “We zijn blij Peter Broeckx als nieuw lid van de raad van commissarissen van Vion te mogen verwelkomen. Met zijn managementervaring in de agrarische sector zal hij zeker waarde toevoegen aan de expertise van de huidige raad van commissarissen.”
 
Vion maakt tevens bekend dat Ton van der Laan na afloop van zijn tweede termijn op 18 maart 2021 is teruggetreden als lid van de raad van commissarissen. Ton was sinds 24 april 2014 lid van de raad van commissarissen. Ronald Lotgerink, CEO van Vion: Ton van der Laan bracht uitgebreide strategische kennis en bestuurlijke ervaring in voor een duurzamer landbouw- en voedingsgerelateerd bedrijf. Ik wil hem bedanken voor zijn bijdragen en wens hem het allerbeste.”
  
Nieuwe samenstelling raad van commissarissen Vion
Per 18 maart 2021 bestaat de raad van commissarissen uit: Theo Koekkoek (voorzitter), Rogier Jacobs (vice-voorzitter), Marieke Bax, Martine Snels en Peter Broeckx.