×

Weber Food Technoloy richt dochteronderneming op in Italië

Woensdag 06 maart 2024
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Een verdere stap naar nog meer klantnabijheid en uitgebreide ondersteuning: Weber Food Technology richt op 1 januari 2025 een eigen dochteronderneming op in Italië. Dit betekent dat Weber vanaf 2025 de directe ondersteuning van Italiaanse klanten overneemt van haar huidige verkooppartner Niederwieser Spa.

Weber kan terugkijken op een lange en betrouwbare samenwerking met Niederwieser. Het bedrijf was meer dan dertig jaar verantwoordelijk voor de verkoop en service van Weber-oplossingen in Italië. Voor beide bedrijven is het nu echter de juiste tijd voor verandering. “Ik ben erg trots op wat we samen met Weber hebben opgebouwd en hoeveel hechte klantrelaties er in de loop der jaren zijn onstaan. Ik ben echter van mening dat het nu tijd is voor de Niederwieser Group om zich te focussen”, zegt Manfred Niederwieser, voorzitter van de Niederwieser Group, over de beslissing.

Voordelen voor Italiaanse klanten
De opening van een eigen vestiging zal vooral voor Italiaanse klanten grote voordelen en toegevoegde waarde opleveren:vanaf 2025 zullen zij profiteren van toegang tot het volledige Weber-portfolio van innovatieve verwerkings- en verpakkingsoplossingen en serviceaanbod - van advies en projectmanagement tot after-sales steun voor het gebruik van globale softwareoplossingen en ondersteunende structuren. Hierdoor kan Weber nog uitgebreidere ondersteuning bieden aan voedselproducenten in Italië. Met de lancering van Weber Food Technology Italia zullen alle Niederwieser-medewerkers die voorheen als onderdeel van het Weber-verkooppartnerschap werkten, ook deel uitmaken van het nieuwe Weber-team. De jarenlange ervaring en expertise van het team zijn een essentiële factor en van grote waarde voor de toekomstige ontwikkeling en het succes van de nieuwe Weber-locatie. “Met Niederwieser hadden we een ongelooflijk competente en betrouwbare partner aan onze zijde. We hebben veel waardering voor het werk dat tot nu toe is gedaan en zijn dankbaar dat Niederwieser de Weber oplossingen zo goed heeft neergezet in Italië”, benadrukt Tobias Weber, CEO van de Weber Group.

Meer informatie via www.weberweb.com