×

Vloeiende vloerovergang zonder profiel of zaagsnede

Dinsdag 07 juni 2022
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Bijna iedere vloer heeft van de ene naar de andere ruimte, of bij een heel groot vloeroppervlak, een dilatatievoeg. Deze vloervoeg geeft de noodzakelijke ruimte voor krimp en uitzet. Traditionele vloervoegen gaan na verloop van tijd door intensieve en zware belasting helaas toch ‘scheurvorming’ vertonen: langs de randen brokkelen kleine stukjes langzaam af. Door de Flexjoint, een vloeiende vloerovergang zonder zaagsnede of profiel, kan dit veelvoorkomende probleem duurzaam worden opgelost.
 
DR Flexjoint, onderdeel van de Ruys Groep, heeft unieke materialen met een speciale uithardingsmethode gecombineerd, waardoor het mogelijk wordt om een naadloze, vloeiende vloerovergang te realiseren binnen één dag (dus nagenoeg geen downtime). De materialen zijn uitermate flexibel, waardoor ze de krimp en uitzetting van de aangrenzende vloerdelen kunnen opvangen als ook het wisselen tussen de vloerdelen. Tegelijkertijd is de Flexjoint  bestand tegen intensieve, zware belasting. Bovendien absorbeert de vloerovergang geluid en trillingen, is warmte- en weersbestendig én vloeistofdicht.
 
Zonder ‘hobbel’
De vloeiende vloerovergang van DR Flexjoint zorgt er voor dat iedereen zonder ‘hobbel’ over de vloer kan rijden. Zeker op plaatsen waar palletwagens en vorkheftrucks veelvuldig heen en weer moeten, is dit is een uitkomst. Doordat een DR Flexjoint vloerovergang mechanische trillingen minimaliseert, voorkomt dit rugklachten bij heftruckchauffeurs, wordt het risico of beschadigde of afgevallen lading gereduceerd en is er minder onderhoud aan de interne transportmiddelen nodig. ook in parkeergarages en andere industrieën zoals de verwerking van levensmiddelen, is de DR Flexjoint de juiste oplossing. Door de unieke samenstelling van het materiaal kunnen micro-organismen niet aan de vloerovergang hechten, waardoor de Flexjoint hygiënisch en voedselveilig is.