×

Nieuwe uitgave Meat & Co ligt (bijna) op de deurmat

Maandag 13 juni 2022
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
De nieuwste uitgave van vaktijdschrift Meat & Co ligt vanaf vrijdag 17 juni op de deurmat in Nederland en Vlaanderen. Behalve een special over Klimaatbeheersing, koelen en vriezen zijn er uitgebreide verhalen over Schmersal (subcover), Grasselli, Advanced Freezers en Ishida. De coverstory gaat dit keer over de samenwerking tussen Vervo en Bema. Ook besteden we extra aandacht aan het jubileum van Cretel.

Cretel by ATS, de Belgische fabrikant van onthuidmachines voor vis en vlees en industriële was- en drooginstallaties, viert zijn gouden jubileum. Kwaliteit, maatwerk en een focus op ontwerp en ontwikkeling blijken naast het succesrecept van de laatste 50 jaar ook de formule voor de toekomst. “Onze machines staan bekend om hun uitstekende kwaliteit. We horen heel regelmatig dat een klant zijn machine al meer dan twintig jaar zonder problemen gebruikt”, vertelt Guy Persyn, Division Manager Mechatronics bij Cretel by ATS.
 
Subcover Schermsal Groep
De Schmersal Groep ontwikkelt veiligheidssystemen en veiligheidsoplossingen afgestemd op individuele eisen, gebaseerd op ‘s werelds grootste programma van veiligheidsschakelaars. Het gaat immers niet alleen om de beveiliging van afzonderlijke machines, maar ook van complexe productiesystemen.
 
Grasselli bewijst innovatiekracht
Grasselli maakte indruk tijdens de recente IFFA 2022 met een veelvoud aan nieuwe machines, waarmee beursbezoekers konden kennismaken. Peter Comello van Infood Industrial Food Equipment, dat het Italiaanse kwaliteitsmerk vertegenwoordigt in de Benelux, was tijdens de beurs druk in de weer om Nederlandse en Belgische professionals in de vlees- en eiwitverwerkende industrie te informeren over de verschillende noviteiten bij Grasselli. Daartoe behoorden ook de automatische FSL 600 verticaal slicer en de nieuw ontwikkelde OSL Slicer.
 
Coverstory Vervo
Vervo - Specialist in vacuüm verpakkingen is vorig jaar verhuisd naar Waddinxveen. Het nieuwe pand wordt gedeeld met verpakkingsspecialist Bema, dat inmiddels mede-eigenaar is geworden van Vervo. De nieuwe productieomgeving en de intensieve samenwerking met een nieuwe partner bieden (potentiële) klanten aanzienlijk meer mogelijkheden, stelt directeur Rob Meijns van Vervo. “Er is veel expertise en kennis voor handen. We merken nu al de synergievoordelen. Ons leveringsprogramma is uitgebreid, waardoor we ons nog sterker kunnen positioneren binnen de vlees- en voedingsmiddelenindustrie. Ook kunnen we gemakkelijker innoveren.”
 
Advanced Freezers onderscheidt zich
Met ruim 25 jaar ervaring binnen de food sector weet Advanced Freezers als geen ander wat er nodig is voor het koelen en vriezen van (verse) voedingsmiddelen. Het bedrijf uit Varsseveld onderscheidt zich binnen de sector met zijn Carton Box-vriezers (dozen-kratten-vriezers). “Op het gebied van spiraalvriezers hebben we tientallen concurrenten, maar ik kan geen drie fabrikanten in Europa opnoemen die net als wij Carton Box-vriezers kunnen bouwen. Laat staan met de kwaliteit die wij bieden”, vertelt Frank Lettink van Advanced Freezers. 
 
Van Abeelen ontwikkelt Individual Quickly Frozen-installatie
Van Abeelen Koeltechniek en Van Abeelen Food Processing Technology hebben onlangs de handen ineen geslagen om een oplossing te vinden voor De Koning Vlees, dat met de koel- en vriestunnel die ze hadden niet de productie kon draaien die ze voor ogen hadden. Van Abeelen kwam met een Individual Quickly Frozen-installatie, die de producten koelt en de vrijgekomen energie en warmte inzet om een grote watervoorraad – bedoeld voor productie en schoonmaak – te verwarmen.
 
Casestudy Bioclimatic bij Slagerijen Kaldenberg
Bioclimatic installeerde in 2019 een tweetraps luchtbehandelingssysteem bij Slagerijen Kaldenberg. Door UVC-lampen voor het koelblok in de luchtbehandelingskast en ionisatie in de toevoerlucht te plaatsen, wordt sindsdien schone lucht in de productieruimten geblazen. Behalve een hygiënisch werkklimaat worden op deze manier schadelijke bacteriën sterk gereduceerd. “Luchtzuivering voorkomt risico’s en draagt bij aan een goede productkwaliteit”, stelt Bert van Klink van Bioclimatic. “We merken dat de luchtkwaliteit in ons bedrijf is toegenomen”, stelt Dirk Kaldenberg.