×

Product van half vlees en half groente in vleesschap AH

Donderdag 09 januari 2020
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Nieuw voor consumenten die minder vlees willen eten maar geen concessies willen doen aan de gezonde eigenschappen en heerlijke smaak, die de balans zoeken tussen genieten, verantwoord leven en duurzaamheid. FiftyFifty is een geheel nieuwe lijn; vijftig procent vlees en vijftig procent groente. Vanaf januari 2020 verkrijgbaar bij Albert Heijn. De producten liggen in het vleesschap, niet bij de vleesvervangers, wat direct de bijzondere positie van het merk aangeeft.

FiftyFifty stond dit najaar al in de top tien bij de prestigieuze Anuga Taste Innovation Show; de grootste foodbeurs ter wereld. FiftyFifty richt zich op verschillende doelgroepen zoals gezinnen met kinderen die moeite hebben met groenten maar ook alleenstaanden en senioren. FiftyFifty is verkrijgbaar als burger, schnitzel, worstje, cheesewrap en boon-stam.

Minder vlees, minder plastic verpakking
De producten van FiftyFifty hebben een 50% vlees en 50% groente verhouding. In totaal zijn er 15 verschillende groentes gebruikt verdeeld over het gehele assortiment. Op deze manier wordt de helft minder vlees geconsumeerd dan bij gewone vleesproducten zonder veel te verliezen op smaak, structuur en de bijhorende gezonde voedingsstoffen. Er zijn vijf verschillende varianten van FiftyFifty verkrijgbaar bij Albert Heijn.
Het hybride vers assortiment van FiftyFifty is ontwikkeld door Diviande B.V. in samenwerking met Jan Zandbergen B.V.